Max Verstappen blij met meer vrijheid: 'Sliep het eerste F1-seizoen in één hotelkamer met mijn vader'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Red Bull-coureur Max Verstappen is bezig aan zijn vierde volledige Formule 1-seizoen. De Nederlander weet inmiddels alle ins- en outs van het wereldje en is steeds zelfstandiger geworden. Iets wat hij zelf erg fijn vindt.

In zijn eerste seizoen, toen Verstappen net zeventien jaar oud was, was hij nóóit alleen tijdens Grand Prix-weekenden. Vader Jos ging overal mee naar toe. Dat is gedurende de jaren steeds minder geworden. Ten eerste, zodat Jos ook eindelijk wat rust kan pakken en ten tweede, zodat Max steeds volwassener kan worden.

Max weet nog goed hoe het eerste seizoen eraan toe ging en hij benadrukt hoe blij hij is dat die tijd voorbij is. Maar hij geeft daarbij wel aan dat Jos moeite had om die tijd los te laten.

"Naarmate ik ouder word en meer ervaring krijg, kan mijn vader telkens een stapje terug doen. Dat is voor hem soms erg lastig, maar ondertussen is het voor hem ook wel goed zo. Ik heb hem nu minder nodig dan ik dat toen had. Maar ik waardeer zijn hulp en advies nog steeds enorm. Zonder mijn vader stond ik hier nu niet. Maar bijvoorbeeld in mijn eerste seizoen sliepen we overal samen op één hotelkamer. Dat kunnen we beter maar niet meer doen, hahaha", zo verklaarde Max.

Reacties