Max Verstappen ook een ster in teamsporten? 'Nee, ik erger me dood aan teamgenoten'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

In de Formule 1 heeft Max Verstappen het heerlijk. Hij zit lekker alleen in zijn autootje, geconcentreerd om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. In een teamsport zou de Limburger het een stuk minder leuk hebben.

Tijdens het Exact Live evenement in Utrecht liet Verstappen namelijk weten dat hij niet zo goed kan omgaan met teamgenoten. Daar is hij als kind zijnde erg snel achter gekomen.

Max is een groot PSV-fan en dus is het logisch dat hij als klein jochie wilde gaan voetballen. Dat heeft hij geprobeerd, maar al snel wist hij dat hij een sport moest gaan zoeken waar hij alleen moet presteren.

"Ik heb als kind gevoetbald en aan ijshockey gedaan. Maar al héél snel bleek dat teamsporten niet bepaald iets voor mij was. Dat kan ik ook helemaal niet, in een team spelen. Ik erger me gelijk dood aan mijn teamgenoten", aldus Verstappen.

Fietsen een grote hobby

Naast Formule 1 is Max de laatste tijd ook veel aan het fietsen. Hij woont natuurlijk in een prachtig gebied (Monaco) met veel bergen. Max verwacht, dat als Jos vroeger Tour de France-fietser geweest zou zijn in plaats van Formule 1-coureur, hij niet als eerste in een kart gezeten had.

"Ik denk niet dat ik dan gelijk de ambitie had om ook in de Tour de France te gaan rijden, maar ik denk wel dat ik dan eerst de fiets geprobeerd had", laat hij weten.

Reacties