Autobahn

Ricciardo: ik heb even grote ballen als Max Verstappen

Jaar 2018 is niet echt het seizoen van Daniel Ricciardo. In de kwalificaties wordt hij steevast afgetroefd door teamgenoot Max Verstappen. De Australiër denkt niet dat het aan zijn rijkunsten of die van Verstappen ligt.

Verstappen versus Ricciardo in de kwalificaties staat nu 13 tegen 2, als je alleen de sessies telt waarin beide coureurs een tijd neerzetten. Het is al tweede jaar op rij dat Max zijn teamgenoot keihard verlaat in de kwalificaties, vorig jaar eindigde het duel in 13:7, terwijl het eerste seizoen dat ze samen reden in het voordeel van de Australiër eindigde: 6:11.

Volgens Dan ligt het niet aan het feit dat Max meer durft dan hij: "Honestly, not taking anything away from Max – for sure he’s fast and he’s been driving well – it’s not necessarily that he [had] bigger balls in that corner or whatever." Vorig jaar ging het allemaal niet lekker voor Ricciardo in de kwalificaties en hij hoopte dat hij het dit jaar beter onder controle had, maar dat blijkt toch niet zo te zijn: "I haven’t really got everything out of it, or maybe Max is just getting a lot better, I don’t know. I’m not done yet."

Verstappen lijkt ook zijn afstelling sneller goed voor elkaar te hebben dan Ricciardo, vertelt hij aan RaceFans: "I feel like we kind of got left a bit last year as well. Some qualifying [sessions] I’m like ‘should’ve done that’ in terms of ‘should have gone up on the front wing six clicks instead of one or two’. It’s kind of been stuff in hindsight. I’d like to be more pro-active on some things but more set-up. I feel just a lot of the time we understand it but it’s too late. I guess we’re still learning. But obviously he’s been getting on top of it more than I have."

Als de gelukkig nog regelmatig lachende Australiër zijn set-up beter voor elkaar krijgt, dan hoopt hij Verstappen vaker te kunnen evenaren. Dan moet hij niet zoals afgelopen weekend te maken krijgen met een niet werkende motor in de kwalificatie.

Reacties

The Ugly 11-10-18 | 12:38

Tja, hij moet toch iets zeggen.

beschuitfluiter 11-10-18 | 12:54

Je best doen en dan toch als 2e komen; dat is kak en dan probeer je van alles te zoeken waar het aan zou kunnen liggen. Begrijpelijk. Maar misschien is Max gewoon op een aantal cruciale punten nét wat beter/sneller/pro-actiever dan Dan wat onder de streep resulteert in betere uitslagen. Daarnaast hebben beide coureurs hun portie pech met materiaal wel gehad dus dat kun je ook wel redelijk weg kruisen tegen elkaar dit seizoen. Toch heeft Dan een ontzettend grote gunfactor en vind ik het jammer dat ie weg gaat bij RBR

Bastiat 11-10-18 | 13:06

Dat zou best kunnen. Maar hij is alleen wel significant langzamer.

aero911 11-10-18 | 13:57

or maybe Max is just getting a lot better, I don’t know. I’m not done yet." en But obviously he’s (max) been getting on top of it more than I have." Says it all.

TuurlijkNiet 11-10-18 | 14:32

Ricciardo is natuurlijk wel bijna done.. Nog 4 races..

Sans Comique 11-10-18 | 15:16

Is helemaal geen zegen, hoor, grote ballen. Eens lekker op de fiets springen of in de bank ploffen is er niet meer bij. Eerst de beentjes wijder tot je de balzak die tegen het been zat vastgeplakt los voelt komen, even herpositioneren in de slip en dan voorzichtig door de knieën.

Zeeuw1867 11-10-18 | 17:05

'Het is al tweede jaar op rij dat Max zijn teamgenoot keihard verlaat...'

En toch is het andersom: Ricciardo verlaat Max aan het einde van het seizoen :)

Reageer