Max Verstappen mocht geen MotoGP testen van Red Bull: 'Vonden ze veel te gevaarlijk'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Kent u de Formule 1? Die veilige sport waar je met 320 kilometer per uur op een bocht afvliegt. Daar is Max Verstappen werkzaam voor Red Bull. Datzelfde merk sponsort ook teams in de MotoGP, waar Max wilde testen. Maar hij kreeg een keiharde 'NO'.

Max Verstappen is gek op alles wat hard gaat. Vier wielen, twee wielen, het maakt het allemaal geen bal uit. Het leek hem daarom ontzettend leuk om een keertje MotoGP te testen. Maar zijn huidige werkgever Red Bull Racing was het daar niet bepaald mee eens.

Dat vertelde de Nederlander op het Exact Live evenement in de Jaarbeurs in Utrecht: "Red Bull sponsort naast de Formule 1 bijvoorbeeld ook de MotoGP. Ik heb wel eens gevraagd of ik dan op de Red Bull Ring zou mogen rijden met zo'n motor, maar daar kwam niks van in. Ze zeiden resoluut 'nee'. Vonden ze veel te gevaarlijk. Nouja, dan houdt het op", zei Max op het podium.

Harley-Davidson was wél ok!

Uiteindelijk heeft Max het toch voor elkaar gekregen om op een motor te mogen rijden. Hij heeft voor zichzelf een Harley-Davidson gekocht.

"Dat mocht wel. Die gaan niet heel hard, maar wel lekker om op te toeren", ging Max verder. De Formule 1-coureur moest nog wel even wat lesjes volgen, voordat hij überhaupt op een motor mocht rijden: "Heb twee lesjes genomen, omdat dat verplicht was. Anders had ik dat examen gelijk gedaan, hoor", sloot Verstappen af.

Reacties