Charlie Whiting: 'Opmerkingen van Max Verstappen zijn ronduit dwaas'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

FIA F1-wedstrijdleider Charlie Whiting is een beetje op zijn teentjes getrapt. Volgens de Brit zijn de opmerkingen van Max Verstappen na de Grand Prix van Japan zielig en ongepast. Daarom sluit hij nu terug via de media. 

Max Verstappen ontving een vijf-seconden straf nadat hij zich verremde in de chicane en daarna 'onveilig' terug de baan op kwam. Later in de Grand Prix verremde Valtteri Bottas zich ook op dat punt, maar hij reed rechtdoor en sneed daarmee de complete chicane af. Een tijdstraf ontving de Fin hier niet voor, waardoor Max Verstappen na afloop opperde om voortaan "Gewoon rechtdoor vol door te gassen".

Deze opmerking viel in het verkeerde keelgat bij Charlie Whiting en de racedirecteur legt bij Crash.net uit wat hij van dat statement dacht: "Die opmerking is ronduit dwaas te noemen. Het was vrij duidelijk dat Valtteri blokkeerde en een foutje maakte. We hebben naar de sectortijden gekeken en Max bleek een halve seconde te zijn ingelopen op Bottas in dat gedeelte", zo begon Whiting.

Voor de zekerheid legt Charlie nogmaals uit dat Bottas niet met opzet de bocht afsneed: "Bottas werd niet aangevallen in die bocht. Het is niet dat hij de chicane afsneed om een andere coureur voor te blijven. Het was gewoon een foutje", aldus de FIA-topman.

Max zou zijn plek terug moeten geven

Waar Whiting dus 100% zeker wist dat Bottas 'slechts een foutje maakte', was hij ook er ook 100% van overtuigd dat de straf voor Max terecht was. Daarnaast wilde de racedirecteur er nog aan toevoegen, dat als Max de bocht afgesneden had, hij waarschijnlijk wel een straf gekregen had...

"Je bent verplicht, dat wanneer je de baan verlaat, je weer veilig terugkeert. Kimi zat daar gewoon en Max duwde hem van de baan. Dus het was geen moeilijke beslissing voor de stewards. Ik denk trouwens ook dat als Max de complete chicane had afgesneden, hij moeite zou hebben gehad om Kimi achter zich te houden. En mocht dat wel lukken, zouden we hem vragen om de plek aan Raikkonen te geven, aangezien hij daarmee tijdswinst geboekt zou hebben", zo sloot Charlie Whiting af.

Reacties