Autobahn

Elon Musk bestrijdt geruchten dat Murdoch hem opvolgt

Sinds een akkefietje tussen Elon Musk en de SEC is de positie van Tesla-bestuursvoorzitter vacant. Aangezien dit plekken zijn die je asap wilt invullen, wordt vaart gezet achter de benoeming. De Financial Times scoopte een opmerkelijke naam: James Murdoch.

James, de 45-jarige zoon van media-tycoon Rupert Murdoch, is wellicht niet de eerste naam die je in het bestuur van een innovatief bedrijf als Tesla verwacht, maar toch was de krant vrij zeker van zijn zaak dat hij de voornaamste kandidaat is. 

Helaas voor hen was Mr. Tesla, Elon Musk, er als de kippen bij om het gerucht op twitter te ontkrachten. Dat betekent niet per definitie dat het niet waar is, maar als journalist is het niet prettig als de grote baas je artikel in drie woorden onderuit veegt:

Social

De lijst met potentiële opvolgers van Musk is lang. Er staan zwaargewichten op als oud-Ford-baas Alan Mulally, Al 'Manbearpig' Gore, Warren Buffet, Waymo-baas John Krafcik, en GM-veteranen Pamela Fletcher en Larry Burns. Een naam die we nog niet zien, wellicht vanwege zijn vergevorderde leeftijd: Bob Lutz. Dat zou een aardige wild card zijn.

Reacties

Johnny66 11-10-18 | 10:24 | 2

De vraag is natuurlijk of ze in de rij willen staan .

Techtalent 11-10-18 | 10:59

Waarom niet? Niet wat voor jou John? Kun je ze laten zien hoe het wel moet?....

Johnny66 11-10-18 | 11:29

In 143 dagen kan zelfs ik niet zo veel .

RandomAct 11-10-18 | 11:04

James bij Tesla? Kan zijn familie bij Fox News climate change ontkennen en kan hij bij Tesla de noodzaak van elektrisch vervoer benadrukken. Lijkt me gezien zijn reputatie en politieke affiliatie niet de meest logische kandidaat.

HD50 11-10-18 | 14:42

Victor Muller lijkt mij uitermate geschikt.

deluiegriek 11-10-18 | 14:47

Wordt deze opvolging hetzelfde debacle als met de opvolging van Steve Jobs in de beginjaren van Apple?

Reageer