Helmut Marko bevestigt: 'Honda-update geeft minimaal vijf tienden winst per rondje'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Vorige week liet Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz weten dat de nieuwe Honda-motor een halve seconde sneller was dan de vorige spec. Op de zaterdag werd duidelijk de update zeker werkte, nadat Gasly en Hartley zichzelf in de top-tien plaatsten.

Nu bevestigt Red Bull-adviseur Helmut Marko dat de update zeker zo veel tijdswinst levert, als Kravitz eerder liet weten. Daarnaast laat de Oostenrijker weten dat hij zéér te spreken is over de samenwerking met de Japanners tot nu toe.

"De laatste update van Honda levert minimaal vijf tienden winst op, per ronde. Dat zijn cijfers waar we erg blij mee zijn. De samenwerking met Honda verloopt tot nu toe voorspoedig. Het vertrouwen dat Honda bij ons heeft opgebouwd is groot. Alles wat ze beloven, komen ze ook daadwerkelijk na", zo liet Marko weten aan Motorsport-total.com.

Honda-baas: 'Progressie nog niet snel genoeg'

Hetgeen waar Max Verstappen Honda de laatste tijd om heeft geprezen, is de drive om het constant beter te doen. De Japanners doen er alles aan om Toro Rosso, en volgend jaar Red Bull, een zo goede motor te leveren als maar kan. Dat ziet de buitenwereld nu ook na uitspraken van Masashi Yamamoto, de motorsport-directeur van Honda.

"We hadden gehoopt om dit seizoen nóg sneller te zijn met de ontwikkeling. Daar zit nog verbetering in", begint Yamamoto. Maar de afgelopen tijd vond Honda ergens een kans om de motor een flinke boost te geven: "Recentelijk hebben we echter iets ontdekt in de verbrandingskamer waarmee we veel progressie hebben geboekt", zo sloot de Honda-baas af.

Reacties