Carlos Sainz erkent: 'Renault-motor heeft niet genoeg vermogen, Honda is er nu aan voorbij'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Een opvallende opmerking vanuit het Renault-kamp. Carlos Sainz is namelijk van mening dat de stagnering van Renault dit seizoen, te wijten is aan de zwakke motor van de Fransen. Volgens Sainz heeft Honda nu een sterkere motor.

Aan het begin van het seizoen leek het allemaal zo slecht nog niet met de Renault-krachtbron. De achterstand op Ferrari en Mercedes was beduidend minder dan in 2017, maar dat veranderde allemaal in Canada. Daar introduceerden Mercedes en Ferrari hun updates van de motoren, waarmee ze mijlenver uitliepen op Renault. Die achterstand is tot nu toe niet minder geworden.

In gesprek met Autosport laat Sainz weten dat hij niet had gerekend op zo'n fikse achterstand: "We hadden niet verwacht dat Mercedes en Ferrari zo ver weg zouden lopen gedurende het seizoen. Ze hebben echt veel progressie geboekt. We dachten dat we het met de B-spec wel zouden redden, maar dat is duidelijk niet zo. Ons chassis is verbeterd, maar qua motorvermogen lopen we ver achter", is Sainz eerlijk.

Honda is Renault voorbij

In Japan was er een grote verrassing in de laatste kwalificatiesessie. Toro Rosso eindigde de zaterdagmiddag op de zesde en zevende plaats, waar Renault niet verder kwam dan de dertiende en zestiende plaats. Carlos Sainz merkte op dat Honda wel stappen maakt, waar Renault achterblijft.

"We hebben gewoon meer vermogen nodig. Maar op een of andere manier krijgen we niet meer dan dat we nu hebben. Voor een goed resultaat heb je meer vermogen nodig. Honda heeft laten zien dat het wel degelijk kan", sluit Sainz af.

Reacties