Autobahn

Wat? McLaren kiest wéér de verkeerde banden

Het was afgelopen weekend in Japan lachen geblazen met de bandenkeuzes van McLaren. Eerst dacht iedereen dat de Britten vergeten waren om hun keus door te geven, maar baas Gil de Ferran nam alle schuld op zich. In Austin heeft Macca weer verkeerd rubber.

De bandenkeus voor een Grand Prix is meestal niet het spannendste nieuws voor een raceweekend. Maar na de rubber-afgang van McLaren in Suzuka keek menigeen uit naar de bandenkeuzes voor Texas. Inmiddels is het bericht van Pirelli binnen en het voormalige topteam uit Woking heeft weer een bizarre keuze gemaakt.

Normaal gesproken hebben alle teams wel ongeveer dezelfde selectie gemaakt, give or take een bandje hier en daar. McLaren heeft echter voor het tweede weekend achter elkaar veel meer harde banden dan de rest bij zich. Daar kun je inderdaad heel lang op doorrijden, maar aangezien je een verplichte pitstop moet maken, kun je net zo goed wat zachter rubber onder de wagen schroeven. Sowieso helpt dat bij het zetten van snelle tijden in de kwalificatie. Noem het een conservatieve keuzen, maar verkeerd is een betere benaming. Succes achteraan Fernando en Stoffel.

Hieronder de keuze van de teams.

Reacties

Harry Turtle 09-10-18 | 16:57 | 2

Ok, al doet je auto het relatief goed op hardere compounds:
1 setje hardste compound om de long runs op te trainen, 1 setje voor de race en een reservesetje. Waarom de fuck 6 sets voor Alonso?

Duffe 09-10-18 | 18:40

Tsja, waarom neemt iemand anders 9 sets ultrasofts mee. Omdat iemand blijkbaar, al dan niet foutief, van mening was dat dat voor hen de beste keuze was.

TheEgg 10-10-18 | 10:37

@ Duffe 09-10-18 | 18:40
Maar als je op supersofts rijdt, heb je er ook meer nodig. De softs slijten veel minder, dus zelfs als je planned om er de hele race op te rijden, heb je geen 6 sets nodig.

XaleX_2 09-10-18 | 19:36

Ik zie het probleem niet zo, bandenkeuze is afhankelijk van strategie. Zo te zien kiest McLaren voor race pace en race setup, omdat ze in de quali toch waarschijnlijk Q2 niet halen.

Ome Gijs 09-10-18 | 22:20 | 1

McLaren 5 Ultrasofts, Red Bull 6. Nounou, wat een enorm verschil. Wat een non-artikel.

borgmonster 09-10-18 | 22:49

Ja, het is niet zo dat ze helemaal geen softe, supersofte of ultrasofte bandensetjes meehebben of zo.

Reageer