Autobahn

Duitse minister: drammen over diesel is typisch Duits masochisme

Duitsers moeten stoppen met hun zelfkastijding.

De Duitse minister van Verkeer Andreas Scheuer (die inderdaad een beetje op Elon Musk lijkt) is klaar met de kritiek op diesel. De Duitse regering heeft nieuwe regels afgekondigd voor dieselwagens. Hoewel dit allemaal uit de nasleep van Dieselgate volgt, krijgen gedupeerde dieselrijders geen schadevergoeding. Daarover bestaat natuurlijk onvrede, maar volgens de minister zou de Duitser het allemaal anders moeten zien.

Hij beklaagt zich erover dat het ijzersterke merk 'Made in Germany' krassen heeft opgelopen en suggereert dat dat vooral te maken heeft met de perverse natuur van zijn landgenoten. Hij vindt het oneerlijk dat emissiebedrog wordt vereenzelvigd met dieselauto's überhaupt. Hij voegt daaraan toe dat diesel-bashing voorkomt uit typisch Duits masochisme. Duitsers zijn nu eenmaal geneigd zichzelf overmatig te geselen vanwege gemaakte fouten. 

Weet u trouwens wat de werkelijke boosdoeners zijn? Chevrolet en Renault! Die pompen veel meer rommel de atmosfeer in dan die schone Duitse wagens, zo blijkt uit metingen van ADAC. De Chevrolet Cruze stoot vele malen meer stikstofoxiden uit dan zo'n mooie Volkswagen Golf Sportsvan. Alleen een beetje jammer dat de Cruze ook werd verkocht als Opel Astra, dat (hoewel in buitenlandse handen) ook gewoon een Duits merk is.

Reacties

Bijtendehond 08-10-18 | 22:10

Dieselbashing = VWSM?

prakkie 08-10-18 | 22:25 | 1

Chevrolet, maar dan wel de tak "voorheen Daewoo".. Nee, dank u. Die sla ik even over. Dat is geen Chevrolet. Nooit geweest ook.

loze stijl 08-10-18 | 23:47

Volledig mee eens. Een Chevy heeft 8 cylinders onder de kap en daarmee basta.

loze stijl 08-10-18 | 23:53

Ik kan het even niet vinden maar ben benieuwd waar meneer zelf in wordt rondgereden.

sociaal_econoom 09-10-18 | 00:21 | 3

In Nederland maken ze het nog veel bonter... wij mogen dadelijk geen dieselauto én ook geen benzine-auto.
Alles moet elektrisch.
We worden van het gas afgesloten - terwijl hiervan in Duitsland en Belgie geen sprake is.
In Belgie stoken oude woningen hun verwarming nog op olie (mazout)... daar doet de Belgische overheid niet moeilijk over.
Oliestook is in Nederland al 25 jaar verboden... en nu mag aardgas hier dadelijk ook niet meer.

Techtalent 09-10-18 | 06:44

Initiatieven zijn prima maar het moet zichzelf kunnen verkopen, niet via subsidies en belastingverhogingen. Allemaal schijn economie om het beste jongetje van de klas te lijken.

Droppot_dk 09-10-18 | 08:45

Ja, en China en India zijn de landen verantwoordelijk voor de plastic soep in de oceanen en verreweg de meeste uitstoot van schadelijke gassen. Maar daar geven ze er geen ene flikker om. En wij hier maar 'een voorbeeldfunctie' blijven uitdragen met onze 17miljoen mensen tov de 3 miljard in die 2 landen samen. 'China, Indonesie, Vietnam, de Fillipijnen en Thailand' zijn verantwoordelijk voor 95% van het plastic dat in de oceaan verdrwijnt. Daarnaast haalt India China met rasse schreden in als het gaat om doden door PM2.5.. beiden meer dan een miljoen mensen per jaar.. En wij maar deugen voor de buhne.

bitflip 10-10-18 | 12:30

U praat onzin na, China is marktleider in pv productie en plempt dagelijks meer windturbines terwijl honderden geplande kolencentrales geschrapt zijn.

Maw, "Maar daar geven ze er geen ene flikker om" is lulkoek.

Maar de slachtoffer rol is erg popi tegenwoordig.

Ronnie uit Helmond 09-10-18 | 09:12

Als je een overheid hebt zonder technisch onderwezen mensen, word je slachtoffer van nattedroompolitiek, linkse drammasturbatie zonder enige doordachte plannen gebaseerd op kennis en feiten.

Johnny66 09-10-18 | 09:30 | 1

Toch dieselbashing , net als de verheerlijking van electriek geen enkele rechtvaardiging in deze . De euro 6 temp dieselmotoren zijn het milieuvriendelijkst , op dit moment.

bitflip 10-10-18 | 12:33

Brandstofmotoren zijn niet milieuvriendelijk.

Reageer