Autobahn

Elon Musk zoekt weer ruzie met de SEC

Tesla en Elon Musk hebben kortgeleden geschikt met de SEC vanwege rare tweetjes van de wietroker. Nu zoekt hij echter alweer ruzie met de beurswaakhond.

Zoals u weet, vindt Elon Musk dingen. Die deelt hij vervolgens op Twitter. Zo orakelde hij dat hij Tesla tegen een prijs van $420 per aandeel van de beurs zou halen. 'Funding secured,' meldde hij nog. Aangezien Tesla helemaal niet van de beurs wordt gehaald, zag de SEC daarin misleiding en valse informatie. Lawsuit secured.

Gelukkig voor Tesla en Musk mochten zij schikken voor $20 miljoen de neus. De hele episode leek met een sisser af te lopen, maar Musk laat het er niet bij zitten. Hij is boos. Toen bekend werd dat de SEC Tesla op de korrel had, daalde de koers van de automaker namelijk. En daar kan Musk niet tegen, want dat geeft zijn favoriete vijand - de shortseller - zijn zin. Een shortseller profiteert in principe bij een dalende koers.

Hoewel de koers van het aandeel opveerde nadat was geschikt en Musk werd aangelijnd, ervoer Musk de winst die shortsellers konden nemen als resultaat van de acties van de SEC. De autoriteit is volgens hem op de hand van de shortseller, een tegenstander van langetermijnbeleggers én van Tesla. De Securities and Exchange Commission is daarom door Musk hernoemd tot 'Shortseller Enrichment Commission'. En in die hoedanigheid doen ze volgens hem geweldig werk. Hopelijk wordt dit niet vervolgd.

Social
Social

Reacties

Duffe 05-10-18 | 15:27

Lekker hypocriet weer van Elon. Dat de SEC hem onderzocht had hij volledig aan zichzelf te danken. En ja, zij brengen hun informatie wel volgens regels en procedures naar buiten.

W_F 05-10-18 | 16:01 | 1

Hij heeft wel gelijk, de SEC zit nu moeilijk te doen over een twitter bericht terwijl ze de boekhouding van Bernard Madoff jaren lang hebben goedgekeurd terwijl z'n miljarden aan beleggingen helemaal niet bestonden.. Aangezien de 2e Gigafactory in China komt met Chinese investeerders is het wachten op een Chinese beursgang.

Johnny66 05-10-18 | 16:23

Eerst maar eens het hoofd bieden aan de chinese autotjes : Mini , Borgward, Volvo , Byd en co. Die zijn heel ver.....

Leukautootje 05-10-18 | 16:34

Tuurlijk is er geen investeerder blij met de acties van de SEC en hebben enkel mensen die Tesla kapot willen hebben baat bij de SEC. Dit betekend echter niet dat je zomaar zo een mededeling mag doen als deze. Bij Ajax heb ik wel eens gezien hoeveel moeite ze hebben om het van de beurs af te halen, ondanks dat die in principe geld genoeg hebben. Ik kan eigenlijk geen bedrijf noemen dat de beurs op gegaan is en op eigen kracht er ook weer vanaf.

trucker0werner 05-10-18 | 19:03 | 1

Hij heeft wel een kleine punt. Elon musk veroorzaakt een overvloed aan mensen die aandelen kopen ivm ze denken het daarna 420dollar te verkopen.
Maar SEC heeft de berichtgeving naar buiten gedaan en toen is de koers gedaald. gevolg dat er ook veel mensen aandeel kopen als ze weten dat hierna het weer omhoog gaat.

ze hadden het anders beter in een periode kunnen doen wanneer de aandelen vergrendeld zijn en dus geen in of verkoop gedaan kan worden.

Johnny66 06-10-18 | 09:24

musk moet zich gaan realiseren hoe het werkt op de beurs , hij hoeft geen bescherming , de omgekeerde wereld.

SanderVreibik 05-10-18 | 21:12

Musk is zelf de enige die schuldig is aan het hele verhaal, dus ook de enige die schuldig is aan die koersdaling. Als hij dat niet kan overzien/voorzien dan is hij niet geschikt om leiding te geven aan een grote-mensen bedrijf.

Treignac 05-10-18 | 22:47 | 1

kan hier kort over zijn, ik heb ook de schurft aan die short gangers( gansters).

Johnny66 06-10-18 | 09:25

je weet van tevoren dat die er zijn . Alleen is geld ophalen dan de grootste emotie.

pedro300 06-10-18 | 09:16

aandeelhouders met het enige oogmerk winst ,helpen elk bedrijf naar de bliksem ,ze verpesten de sfeer onder personeel in elk bedrijf.En de kwaliteit ook van de producten gaat naar onder .want winst is heilig ,(nu)

Reageer