Autobahn

Officieel: VDL Nedcar stuurt duizend man weg

De kogel is door de kerk. Gisteren ging het nog om informatie van ingewijden, vandaag heeft VDL Nedcar zelf bekend gemaakt dat ze duizend werknemers de laan uit sturen. 

Het personeel van het Limburgse VDL Nedcar is vandaag op de hoogte gebracht van het feit dat ze binnenkort niet meer 6.999 collega's, maar nog maar 5.999 collega's gedag hoeven te zeggen. De autofabrikant gaat duizend banen schrappen omdat BMW de te produceren aantallen voor volgend jaar heeft verminderd. 

De helft van de banen verdwijnt onder tijdelijke werknemers die juist zijn aangenomen om de piek in productie van dit jaar aan te kunnen. Zo'n driehonderd mensen gaan weg dankzij natuurlijk verloop en de overige tweehonderd zijn uitzendkrachten. 

BMW kondigde eerder dit jaar al aan dat ze de productie in de fabrieken zouden terugschroeven vanwege teruglopende verkopen en het gedoe rondom de WLTP-cyclus. Bij Nedcar liep het ook al een tijd niet heel soepel. Het bedrijf had te kampen met stakingen omdat werknemers en vakbonden een hoger loon wilden, en bezwaar maakten tegen overwerk.  

Reacties

satoer 05-10-18 | 13:21 | 1

Om ze binnenkort weer allemaal aan te nemen...
"BMW: Nederlandse productie Mini's omhoog bij harde brexit"
www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/4...

Zware Guy 05-10-18 | 13:27

Daar geloof tot in je diepste vezels in? Net als dat hoofdkantoor van Unilever, die Brexit maakt ons schatrijk.

Kim-Jung-Un 05-10-18 | 15:18 | 1

Waarom niet zelf een auto ontwerpen ?

Frau Merkel 05-10-18 | 20:02

Dat zou je eventueel in Eindhoven kunnen doen. Een auto in elkaar schroeven en er een ontwerpen zijn twee verschillende dingen. De benodigde ingenieurs zijn er simpelweg niet, los daarvan is Nederland ongeveer het laatste land waar je moet gaan ondernemen. Door de belastingen en de wetgeving sta je al op achterstand voordat je begonnen bent.

D-Fens_1963 05-10-18 | 16:15

BMW zal de fossiele produktie verlagen en waarschijnlijk ergens anders de elektrische produktie verhogen.
Maw Nederland mag wel opdraaien voor de kosten van de groene leugen maar niet profiteren van de baten.
En nu niet roepen van; "ja maar de schone lucht"......

BlaffendeTekkel 06-10-18 | 11:39

1,5 maand geleden zaten de medewerkers van VDL nog te staken. Nu wordt er gesaneerd.

Lekker gewerkt pik!

lekkeraustralie 06-10-18 | 14:51

leuk he staken. Daar wordt je beter van. Samen een vuist maken om je eigen kop in te slaan. Wanneer begrijpen ze het nou eens ? Ik had mijn eigen 'winkel' en moest keihard werken voor brood op de plank. En kijk nu zit ik lekker hier met mijn hobby (wijn etc.) boerderij en doe wat ik wil. Een echte staker gaat gewoon weer in de uitkering en klaagt de hele dag over alles en iedereen en de baas. Plezier ermee in je gesubsidieerde doorzon woning.

Reageer