Autobahn

Kabinet doet nieuwe poging om autodelen aan te jagen

Autodelen is een mooie gedachte, alleen komt het in de praktijk maar mondjesmaat van de grond. In 2021 moet het aantal deelauto's met een factor 2,5 gestegen zijn, en dus geeft het kabinet er nog eens een klap op. 

Er is weinig zo inefficiënt als een auto die stilstaat, en particuliere auto's doen dit gemiddeld 23 van de 24 uur op een dag. Als het al niet meer is. Indien deze auto's in de grote steden op de straat geparkeerd staan betekent dit minder beschikbare openbare ruimte, en dat zien de steden graag anders. Door middel van actief autodelen kan je met één voertuig hetzelfde doen als tig anderen, en een auto die steeds in beweging is neemt geen parkeerplek in.

Tot zover de theorie. De praktijk is dat een auto voor veel mensen iets persoonlijks is, en niet bepaald een object dat ze graag delen met wildvreemden. Met andere woorden: geslaagd autodelen begint bij een aanbod van derden. Aanbieders die in de grote steden ook specifieke parkeerplekken danwel -vergunningen hebben, opdat de gebruikte auto ook daadwerkelijk ergens geparkeerd kan worden. Dat is er, en het is groeiende. 

100.000 deelauto's

Het aantal deelauto's in Nederland bedraagt momenteel 41.000, dit moet naar 100.000 in 2021. Oorspronkelijk moest dit aantal al in 2018 gehaald worden, maar dit bleek iets te ambitieus. Om de 100k te halen geeft stas. van Veldhoven nog een slinger aan de Green Deal: een samenwerkingsverband tussen de regering en lagere overheden, leasebedrijven en de Stichting Natuur en Milieu. Om maar een paar actoren te noemen. 

Wat de plannen precies toevoegen aan bestaande initiatieven op het gebied van autodelen wordt niet geheel duidelijk, maar over een jaar of drie zullen we zien of ze effect hebben gehad. In de steden liggen tal van mogelijkheden, en is ook de bereidheid (al dan niet noodgedwongen) van een eigen auto af te zien een stuk groter. Het mes snijdt echter aan twee kanten: de gemeentes azen meteen op de vrije plekken die deelauto's moeten genereren, en willen snijden in het aantal openbare parkeerplekken. Voor de gewone automobilist wordt het dus lastiger een okej

In hoeverre de deelauto een zonnige toekomst tegemoet gaat ligt aan veel factoren, maar over het algemeen geldt: hoe groter het aanbod, hoe eerder mensen geneigd zijn te autodelen. De kans dat er een auto om de hoek staat, en niet twee kilometer verderop, is dan immers groter. De vraag is alleen in hoeverre stedelijke mobiliteit al niet wordt afgevangen door het openbaar vervoer.

Reacties

Scarfie 04-10-18 | 12:13 | 1

Zinloze geldverspilling. En als het al werkt, zodra subsidie stopt, stoppen mensen ook weer met delen.

Techtalent 04-10-18 | 13:18

Een auto die niet staat waar jij wilt instappen en die je neer moet zetten waar jij niet moet zijn. Een soort veredelde trein dus.. zonder subsidie geen schijn van kans want duurder als OV en je komt er nig steeds niet verder mee.

Flipside 04-10-18 | 12:25

Oftewel: wegenbelasting, accijns e.d. flink omhoog, want minder auto's op de weg dus meer belasting per nog wel rijdende auto. En natuurlijk een boete als je niet deelt.

Bello de Hond 04-10-18 | 12:42

Deelauto's die per se bij Nedcar gemaakt moeten worden... weer win win

Diotima 04-10-18 | 12:51

Moderne auto's zijn zo lelijk, daar kan je je niet aan hechten, dus dan wordt delen emotioneel een stuk makkelijker.
Heb wel eens Snappcar gebruikt. Prima dienst.

Donnie Brasco 04-10-18 | 12:51 | 1

Wat ik heb begrepen is dat vooral de snellere Audi's in trek zijn voor het auto delen ...

Hij is snel van je oprit weg , het gebruikt door een ander is ook een soort van delen en als klap op de vuurpijl krijg je ook weer terug in delen ...

Een win/win situatie .

Donnie Brasco 04-10-18 | 12:53

Gebruik zonder T..... euhhh was de benaming voor inwoners van Utrecht niet ooit T dieven ... en uit welke omgeving komen de meeste Audi delers .....

Jan Slot 04-10-18 | 12:59

Ik heb toch de indruk dat deelauto's voornamelijk gebruikt worden voor "erbij" door mensen die anders geen auto zouden hebben. Bijvoorbeeld mensen in grote steden die voorheen alles met het OV deden, maar die als de mogelijkheid er is wel mee willen doen met een deelauto voor die paar zeldzame ritjes waar het OV minder geschikt is. Op zich prima natuurlijk, maar ik geloof niet dat het aantal "normale" auto's nu echt minder gaat worden, ik denk juist dat het totaal aantal in gebruik zijnde auto's zal stijgen.

Het is natuurlijk waar dat de meeste auto's 23 uur per dag stil staan, maar het is ook zo dat de meeste auto's in dat ene uurtje allemaal tegelijkertijd op de weg zitten, getuige de enorme hoeveelheid dagelijkse files. Niemand zit te wachten op een deelauto die hij of zij kan gebruiken mits tussen 2 en 5 uur 's nachts.

Datsun_Cherry 04-10-18 | 13:41

Als iemand dit wil doen, prima, maar de bespeurde overheidsbemoeienis die altijd onafwendbaar leidt tot dwang, bevalt mij niet.
Ook bespeur ik hier een tegenstrijdigheid. Als reden wordt aangedragen dat de auto 23 uur per dag stil staan. Hallo! Is er niet jaren geroepen door diezelfde overheid dat we de auto zoveel mogelijk moesten laten staan?
'Typical' zou Basil Fawlty zeggen, en het doet mij denken aan de 'bespaar op aardgas' campagne van de jaren '70, die werd beantwoord met een gasprijsverhoging in de 80s toen door energiebesparing er niet genoeg werd verbruikt.
Toegegeven, zoals een reaguurder reeds opmerkte, het gros van de nieuwe auto's zijn te lelijk om je aan te hechten. Maar ik ben een plattelandsbewoner met een 20 jaar oude Mercedes, en ik ben dol op dat ding.
Overheid, laat me met rust, ga iets nuttigs doen, grens bewaken of zo.

hooibergje 04-10-18 | 13:53

Ik deel mijn auto met een goede kennis van me. Waar kan ik mijn belastingvoordeel ophalen?

oo4load 04-10-18 | 14:01

Jaja dikke vinger voor je kleurloze deelauto. Voor veel mensen is een auto ook een ding waar ze trots op zijn of aan gehecht zijn. Ik word elke keer oprecht blij als ik in mijn auto zit. Ook al is het een kort stukkie. Het is mijn auto, met mijn muziek en mijn emotionele band.

Badderbeest! 04-10-18 | 15:38

Mijn bed wordt ook 17 uur per dag niet beslapen. Mijn toilet wordt 23,8 uur per dag niet bescheten, Mijn oprit bevat 12 uur per dag geen auto, mijn TV staat 21 uur per dag uit. Mijn onderbroekjes worden gemiddeld genomen 21,2 uur per dag niet gedragen terwijl ze wel schoon en gebruiksklaar zijn.
-
Misschien wil het kabinet hier ook even op ingrijpen?

Leukautootje 04-10-18 | 16:45

Zolang autopilot niet bestaat is dit gedoemd te mislukken, stel je voor, ga je om 20:00 ergens heen, wil je om 02:00 naar huis, weg auto ja, jammer joh!

Dit is net zo dom als die leenfietsen of huurfietsen die om de zoveel tijd door heel Amsterdam worden geplaatst, die staan alleen maar in de weg en niemand maakt er gebruik van.
Wacht nou maar gewoon tot er een goed functionerende autopilot uit komt en dan pas gaat dit werken, op dit moment nemen ze alleen maar onnodig parkeerplaatsen in, vervuilen ze het milieu voor niets en zijn in feite enkel de mensen zonder auto die er gebruik van maken die van origine dus met het openbaar vervoer of met de fiets gingen.

Tapioca pudding 04-10-18 | 22:44 | 1

Autodieven aanjagen.... ik dacht iets met de turbodruk opvoeren.

Tapioca pudding 04-10-18 | 22:45

Autodelen

LaatsteAvondmaal 05-10-18 | 14:30

Behalve dat een auto voor veel mensen iets persoonlijks is, is de aansprakelijkheid moeilijk te regelen. Hoe goed je ook verzekerd bent, er is altijd ellende als een ander schade aan je auto toebrengt. Gaat nooit werken. Investeer gewoon in snel, goed en goedkoop openbaar vervoer, zodat mensen echt een keuze kunnen maken i.p.v. uit de auto gejaagd te worden.

Reageer