Autobahn

Daniil Kvyat keert terug bij Toro Rosso

Na een afwezigheid van iets meer dan een seizoen mag Daniil Kvyat volgend jaar weer in de Formule 1 instappen. De Rus vervangt Pierra Gasly die volgend jaar teamgenoot wordt van Max Verstappen.

Het raceweekend in Rusland begint goed voor Daniil Kvyat, want hij mag volgend jaar weer echt in de Formule 1-bolide rijden. Het afgelopen jaar spendeerde hij zijn tijd in de simulator bij het team van Ferrari. De carrière van de Rus is bijzonder te nomen, aangezien hij vorig jaar nog door het team werd bedankt voor zijn diensten.

Red Bull Racings satellietteam Scuderia Toro Rosso zat met een lege stoel door het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault. De Australiër wordt vervangen door Pierre Gasly, waardoor Toro Rosso op zijn beurt met een onbestuurde auto zat. Aangezien het Red Bull Junior-programma nog geen nieuw talent heeft afgeleverd grijpt opperstrateeg Helmut Marko nu terug op de pupil die hij vorig jaar nog de laan uit stuurde.

Eigenlijk is het wel mooi om te zien dat zowel Marko als Kvyat niet te koppig zijn om nog zaken met elkaar te doen. De Oostenrijker durft de hand in eigen boezem te steken en degene die hij wegstuurde gewoon terug te halen terwijl de Rus  de naar hem uitgestoken hand aanneemt.

Overigens is de vraag wie de tweede auto van Toro Rosso volgend jaar bestuurt. Brendon Hartley heeft een contract voor het komende seizoen, de Nieuw-Zeelander is echter nog niet bevestigd als rijder van het team.

Reacties

KapiteinKlein 29-09-18 | 12:39 | 1

Gezien het feit dat Toro Rosso nu Kvyat weer als rijder aanneemt, is het denk ik goed mogelijk dat Hartley volgend jaar ook nog in een Toro Rosso rijdt.

Hasj_en_Wietje 30-09-18 | 00:35

Of dat TR een ander talent binnenhaalt. Pascal misschien?

Wedstrijdkrokodil 29-09-18 | 12:46 | 2

Ze waren destijds niet bang dat Kvyat stomme acties zou uithalen. Ze waren bang dat hij nog een podium zou rijden. Dat zou het alleen maar lastiger maken om de switch met MV uit te leggen. Want dat ze hem wilden stond vast, ongeacht wat Kvyat zou doen.

slopertje 29-09-18 | 15:14

Kvyat is gewoon een goede coureur en zeker F1 waardig, ik zie hem qua karakter zoals Max is. Is er een gaatje, dan erin duiken.

SanderVreibik 30-09-18 | 19:47

Bijzonder, zulk complotdenken.
Kvyat is weggestuurd omdat hij het in z'n koppie niet recht kon houden, misschien heeft hij op dat vlak bijgeleerd of is de situatie anderszins geschikter voor hem nu.

TP 1984 29-09-18 | 14:15

De man zorgt toch ook voor spektakel en sensatie: www.youtube.com/watch?v=fPSonN7PdvM

Reageer