Autobahn

Politie mag niet zelf schakelen in nieuwe, blitse Mercedessen

Vrijwel alle VW Tourans van de politie worden in de komende tijd ingeruild voor Mercedessen B-Klasse. Vreugde alom bij de Hermandad, maar de zilveren ster lijkt stoerder dan hij is: de schakelflippers op het stuur zijn onklaar gemaakt.

Na de keus voor de Mercedes B-Klasse als nieuw standaardvervoermiddel voor de politie klonk een gejuich uit de hoek van de platte pet. 'Een Mercedes straalt meer autoriteit uit dan een Volkswagen', was de gedachte. Blijkbaar speelt volgens de dienders niet mee dat de B voor Bejaarde staat in de naam van de auto, er staat immers een ster voorop.

Het ego van de agenten loopt blijkt een veel grotere deuk te krijgen van de B-Klasses: de centrale leiding heeft besloten dat agenten niet kunnen rijden. Ze moeten per se met de automaat schakelen en daarom zijn de flippers van het handmatige op- en terugschakelen vastgekit. Blijkbaar was het niet mogelijk om gewoon andere stuurwielen te bestellen en is voor een MacGyver-oplossing gekozen: plak de flippers gewoon vast.

U leest het goed, de nationale politie rijdt in auto's waarvan een onderdeel onklaar is gemaakt. Een voorlichter van de politie vertelt aan het AD wat de gedachte is achter het plakwerk: "Er is juist voor een automaat gekozen, zodat politiemensen hun aandacht maximaal op de weg kunnen houden.  In het optiepakket van de automaat worden de flippers automatisch meegeleverd. Omdat we juist willen dat agenten niet bezig zijn met schakelen, zijn de flippers onklaar gemaakt."

Het is voor de snelle jongens van met de Audi A6'en te hopen dat zijn niet ook met vastgeplakte peddels zitten. Dan wordt het saai om achter de plofkrakers aan te jagen.

Reacties

Dwergmaster 28-09-18 | 13:56 | 6

Wat een bizarre betutteling is dit toch weer zeg.. Laat die politiemensen lekker zelf bepalen hoe ze hun werk het beste doen

WatMoetJeNu 28-09-18 | 14:37

Nee, dat is geen goed idee.
Een bekende van mij heeft een jaartje in een Volkswagen garage gewerkt. Daar kwamen Politie Volkswagens met enige regelmaat ter reparative met de meest bizarre mankementen, bijvoorbeeld gebroken homokineten. Politie agenten denken dat het een goed idee is om je stuur in stilstand helemaal rond te draaien, vervolgens plankgas te geven en om te keren. Dat is de lompste manier om iets in je auto kapot te krijgen en hij kreeg pakweg 2 keer per maand zo'n Volkswagen onder handen.
Agenten zijn lomp en denken niet na over hoe om te gaan met hun material. De kans dat ze met schakelflippers de motor of versnellingsbak kunnen slopen is dus best groot, terecht dus dat het uitgeschakeld wordt, alleen doe het dan op een fatsoenlijke manier. De auto's worden toch helemaal onder handen genomen, dus dan is het verwisselen/aanpassen van het stuur relatief eenvoudig te doen.

dezeookalbezet 28-09-18 | 15:03

WatMoetJeNu: misschien heeft het ook te maken met het werk wat de agenten doen dat ze niet altijd voorzichtig kunnen zijn. Het is nou eenmaal een beroep waarbij nog al eens snel en hard gereden moet worden en daar horen manoeuvres bij die een auto misschien niet zo fijn vindt.

Overigens is de grootste klacht over de oude politieauto's dat ze om de haverklap kapot zijn. Je wil niet als je onderweg bent naar een overval of een ongeval met pech komen te staan omdat je auto je in de steek laat.

EmilioEsteves 28-09-18 | 15:22

Auto's die binnen 1 week terugkomen omdat de koppeling gaar is, moet je wel je best doen. Maar ook stuurwielen die kapot gepulkt zijn door dat iemand met een sleutel zit te poeren in het stuur. Ken zowel een agent die zegt dat sommigen collega's het leuk vinden om auto's te slopen en ik ken een monteur in Amsterdam die alleen maar VW golfjes ombouwde en ook het onderhoud deed.

Applefanboy69 28-09-18 | 15:43

@WatMoetJeNu,
Ja gek he? Een auto met zwaar overmatig slijtage, ik zou bijna denken dat ze er hard mee rijden, en mensen mee achtervolgen, ze 24/7 inzetten........

mr.Cam 29-09-18 | 08:24

Is wel gek appelboy, komt omdat het volkswagens zijn. De slechtste kwaliteit auto's op de markt zo ongeveer. Het is slechts de reclames die je hebben doen geloven dat het anders is. Ik weet zeker dat de Mercedessen het een stuk beter gaan doen bij de pliesie.

Dubz 29-09-18 | 12:25

Nou, dat gaat wat worden. Die automaatjes van Mercedes zijn toch echt minder fijn dan die van VW.

Koning Willy 28-09-18 | 14:09

Wat een non- nieuws voor de ophef.

Applefanboy69 28-09-18 | 14:21 | 1

Ieder normaal mens schakelt onbewust bekwamen na een half jaartje rijden.
Maar de politie leiding heeft natuurlijk geen biologie in het gehad, of vertrouwen in hun personeel.

Het_Genie 28-09-18 | 16:51

Dat krijg je er nu van als je zo vroeg al aan de drank gaat. Dan krijg je dit soort wartaal.
Of heeft u zelf wel eens "biologie in het gehad"?

loze stijl 28-09-18 | 14:53 | 1

Schroef die flippers er dan gewoon af.... ( wel oppassen dat je de airbagsensor niet raakt)

d66rechter 28-09-18 | 20:24

Stekkertje eruit halen, draad onderbreken... Zoveel mogelijkheden

TuurlijkNiet 28-09-18 | 15:40 | 2

Met een A6 ga je een RS4, 5 of 6 toch niet bijhouden (op vermogen en acceleratie snelheid)..

KapiteinKlein 28-09-18 | 22:05

Nee, maar om dat te voorkomen kan je beter weer Porsches gebruiken. En als je mensen nu al hoort klagen over de prijzen van de A6, dan zijn die Porsches geen goed idee.

Mather 30-09-18 | 02:05

Voorlopig nog geen Audi afgeleverd, eerst nog wat probleempjes oplossen.

devil13 29-09-18 | 17:12

Na een paar keer met de flippers spelen en schakelen is de lol er wel weer vanaf en laat je de automaat zijn werk weer doen, zeker als ze meedraaien met het stuur zijn flippers toch niet zo fijn.

pooii 29-09-18 | 20:50

De opmerking van de gemiddelde politie man ........... zo is hij niet uit de fabriek gerold.
Is het niet zo dat bij sommige problemen/storingen je de flippers gewoon nodig hebt om nog weg te komen.

Reageer