Autobahn

VIDEO. Felipe Massa rookt band in Saudi-Arabië

De heersende klasse vindt het overigens best, want het gaat hier om een demo in het kader van de aankomende Formule E-race. Daarnaast is roken natuurlijk veel minder haram dan drinken.

Felipe Massa is een coureur die wellicht niet overloopt van het charisma, maar wel over een stevige portie talent beschikt. Pas met de huidige lineup bij Williams wordt duidelijk hoezeer de Braziliaan in zijn laatste jaren nog het maximale uit de Formule 1-bolide haalde. Inmiddels doet Massa het een stukje rustiger aan: in de Formule E zit je nog steeds in een race-auto, maar met een kwart van het vermogen dat je in de F1 onder je voet hebt moet het voor een coureur die ooit het echte werk deed wat gezapig aanvoelen.

Hoe het ook zij, met een Formule E-auto kan je natuurlijk ook donuts draaien, wat Massa dan ook van harte doet in bovenstaand filmpje, dat heel symbolisch op flinke stukken van geluid gespeend is. Het is allemaal als aanloop naar de eerste Formule E-race van het seizoen 2018/19, die in november in Riyadh verreden wordt (meer informatie daarover hier). Of de Saoedi's warm draaien voor elektrische racerij? We zien het in november. Aan het enthousiasme van de organisatie zal het nochtans niet liggen.