Autobahn

Zo laden creatieve Parijzenaars hun elektrische auto op

Geen openbaar laadpunt? Pas de problème voor deze appartementbewoners. Het enige dat je nodig hebt is een verlengsnoer en een flinke dosis patience.

Als je in de binnenstad woont en dus niet het geluk hebt een vrijstaand huis met oprit/garage en eigen laadpunt te hebben, moet je als elektrische rijder creatief zijn. Althans, als je per se voor je eigen deur wilt parkeren. Het enige dat je nodig hebt is een flink stuk kabel en een bereidheid je accupakket met Schuko-snelheid te laden. Onderstaande tweet toont hoe enkele Parijzenaars wat extra meters aan verlengsnoer gebruiken om toch voor hun deur te kunnen laden.

Moet je alleen wel de mazzel hebben dat er geen geinponem langskomt die je stukje snoer loskoppelt. Of een geïrriteerde voetganger omdat jij jouw Fisker zonodig overdwars over het looppad moest zetten. Het enige dat we niet snappen is de Outlander, die staat lettelijk voor een laadpaal. We vermoeden dat dit de Bolloré-plekjes betreft, die na het opzeggen van het contract direct afgekoppeld zijn. Of het is een ultieme knieperd, wiens stroom bij de huurprijs is inbegrepen, dat kan ook.

Social

Reacties

Bytemaster 29-09-18 | 11:16

Is niet in het bijzonder iets van Parijs. Ik zie het in Nederland ook.

2voor12 29-09-18 | 11:22 | 1

Zie hier het probleem van elektrisch rijden voor het gewone volk zonder eigen oprit/garage.

bitflip 29-09-18 | 17:21

Standaardlader netwerken zijn winstgevend te exploiteren, zeker met functionerend V2G.

Dat verbaast niemand behalve ideologen, die door hun vernauwde blikveld zomaar spontaan vergeten dat diesel en benzine ook gewoon winstgevend aangeboden wordt in tankstations.

W_F 29-09-18 | 11:41 | 4

Een laad-punt inbouwen in de dekseltjes van all bestaande lantarenpalen lijkt goed te werken in Londen: www.thisismoney.co.uk/money/cars/arti... De hoofdkabels zullen dan wel verzwaard moeten worden maar het laatste stukje door de straat ligt er al dus de meeste straten hoef je niet open te breken. In combinatie met led-lampen in de lantarenpalen is bijna de gehele capaciteit beschikbaar voor laden. Voor verkeer binnen een stad kom je met een paar kWh per nacht al een heel eind.

Jan-1986 29-09-18 | 16:56

Lantaarnpalen worden aangesloten op een eigen netwerk, los van de hoofdkabels. Daar kan geen extra gebruiker op aangesloten worden

bitflip 29-09-18 | 17:09

Kennelijk toch wel.

GerbenW 29-09-18 | 17:17

Ik vermoed dat het laadvermogen van lantarenpalen beperkt is op het moment dat de lichten aan zijn, maar overdag laden moet wel kunnen. Als je er leds in zet bouw je ook ruimte in om auto's te laden.

bitflip 29-09-18 | 17:39

Ja, de capaciteit kan beperkt zijn, afhankelijk van de implementatie kosten die je wil maken en de bestaande situatie. Het schaalt best leuk, van een klepje op de lantaarnpaal laten vervangen tot aan hoofdaansluitingen uitbreiden en ondergrondse kabels vervangen als je ten alle tijden op elk punt 3.7kw wil kunnen leveren.

Eenmaal opgeleverd gaat het zelf in de gaten houden hoeveel laadsessies er zijn via dezelfde hoofdkabel, in welke segmenten etc. en balanceert het zichzelf uit. Zeer geschikt als simpele eerste stap voor een gemeente, en ook in de toekomst nog een nuttige voorziening naast 'echte' laadpalen.

Watching the Wheels 29-09-18 | 12:00

Wist nog niet dat Renault en Gardena gefuseerd waren, dacht eerst dat het een grasmaaier was.

Nanda81 29-09-18 | 13:23 | 4

Hier bij de Lidl hebben ze gratis stroom van zonnepanelen op het dak en wat staat er constant aan die laadpalen?
Tesla's, die hebben blijkbaar zoveel geld in hun auto gestopt dat ze de stroom niet meer kunnen betalen.

Rm89 29-09-18 | 14:56

Ja klopt dat heb ik ook opgemerkt.
Ze doen allemaal alsof het ze om het milieu gaat maar in werkelijkheid gaat het alleen om de centen

kloopindeslootjijook 29-09-18 | 15:11

Als je echt iets met het milieu wilde had je vast geen Tesla gekocht.
Kortom, gewoon kijk-mij-eens-patsertjes. En die zijn per definitie een beetje zielig.
De meeste Tesla's worden vast gewoon via de bedrijfskosten of leaseconstructies gereden. Al je personeel een electrieke auto laten rijden, dat zou zoden aan de dijk zetten, maar dat is dan weer net niet de bedoeling. Moet wel status blijven om te laten zien dat je een top-dog bent. Vermoeiend allemaal.

bitflip 29-09-18 | 17:47

Jah, goed gespot zeg Nanda, dat heeft vast helemaal niets te maken met het feit dat Tesla's de meest verkochte EV is die standaard kan snelladen.

Ook typisch dat mensen boos worden als iemand niet de lucht staat te vervuilen die je inademt. Of de trollen zijn met de dag fantasielozer en gemakzuchtiger aan het worden... mmm

reinier123 29-09-18 | 20:13

Heel vreemd inderdaad dat er elektrische auto's zoals Tesla bij een laadpaal staan. Ik zag pas benzine auto's bij de lokale benzinepomp staan. Alsof ze niet langs de snelweg kunnen pompen!

Pierre Tombal 29-09-18 | 22:07

Wat betreft die Outlander: als dat Bolloré plekken waren mocht hij daar waarschijnlijk voorheen niet staan. Die laadpalen zijn (net als alle andere) uiteraard gelockt, want de beheerder moet wel weten aan wie hij de gebruiksrekening moet sturen. En die is standaard hoog, tot wel 36ct per kWh. Hetgeen ten opzichte van het normale thuistarief neerkomt op het verschil tussen ongeveer een euro en €1,75 voor het equivalent van één liter benzine.

Het touwtje uit het raam toont derhalve in dit geval duidelijk de motivatie van deze eigenaar om elektrisch te rijden.

Reageer