Autobahn

Tesla bouwt nu ook autotransporters

We weten niet meer wat we moeten geloven omtrent de productie van de Tesla Model 3. Nu zegt Tesla dat er zoveel geproduceerd zijn, dat ze zelf autotransporters zijn gaan maken om ze op tijd bij hun klanten af te leveren.

Klanten voor de Tesla Model 3, in welke uitrusting dan ook, wachten al maanden op hun nieuwe auto. De leveringen van de kleinste Tesla lopen enorm achter en daar wordt door de autofabrikant nu aan gewerkt. Eerder werd de schuld van de achterblijvende productie, en dus vertraagde uitleveringen gegeven aan problemen met de lakkleur, nu laat Elon Musk weten dat ze niet genoeg vervoer voor de nieuwe auto's hebben. 

In een Tweet laat de Tesla-baas weten dat het uitleveren van onder andere de Model 3 niet zo snel gaat als hij hoopte. Dit keer ligt het probleem alleen niet bij Tesla zelf, maar zijn er niet genoeg autotransporters te vinden in de regio om alle nieuwe Tesla's naar hun eigenaren te brengen. De oplossing is in dit geval simpel: de autofabrikant is nu ook een autotransporterfabrikant.

Social

Uitleverrecord

Tesla heeft de zinnen gezet op een recordaantal afleveringen dit kwartaal en zet daarvoor alle zeilen bij. Daarom zijn ze niet alleen zelf trailers gaan maken, maar hebben ze ook de hulp van Tesla-eigenaren ingeroepen. Het bedrijf kan het aantal leveringen zelf niet meer aan en vraagt daarom of huidige eigenaren de kopers van nieuwe Tesla’s een korte introductie willen geven bij de aflevering van de nieuwe auto.

Reacties

CamaroHans 25-09-18 | 11:30 | 3

Record aantal afleveringen? Record voor Tesla afleveringen wordt er bedoeld neem ik aan. Ford levert bijna 2500 nieuwe F-150 pick-ups af per dag.

bitflip 25-09-18 | 12:36

Da's niets, mcdonalds levert voedsel aan 62 miljoen klanten per dag.

Koning Willy 25-09-18 | 14:40

@bitflip: “voedsel”. En McDonalds bezorgt niet

bitflip 26-09-18 | 11:54

En Tesla maakt geen stink suv's.

Zueco 25-09-18 | 11:40 | 2

Productie ruimte te kort. Kunnen het werk niet aan. Probleem dit, probleem dat.
Maar we kunnen wel vanuit het niets ineens trailers gaan produceren. Want daar is geen kennis/goedkeuring/arbeidscapaciteit/etc. voor nodig.
Zou Musk werkelijkheid en droomwereld niet door elkaar halen?

Lt-Kol Kilgore 25-09-18 | 12:43

Ik denk dat Musk zijn dromen voor werkelijkheid houd. ...

TuurlijkNiet 25-09-18 | 15:56

Tesla heeft net als elk bedrijf dat ontzettend snel groeit last van bottlenecks. Zodra je de ene bottleneck hebt opgelost, kom je de volgende tegen...

Overigens heb ik twee weken geleden van Mercedes bericht gekregen dat zij de levering van mijn E-class vertraag wordt tot januari 2019 (was nov 2018). Een reden voor de vertraging wordt niet gegeven door de dealer of Mercedes USA. En ik zal echt niet de enige zijn! Punt is alleen dat iedereen zo op Tesla is gefocussed, dat men alle vertragingen van traditionele fabrikanten ineens niet meer zien..

Johnny66 25-09-18 | 11:48

De automotive is een vak .
Wiet en whiskey en ADD (alle dagen dromen) past daar niet in. Leugens , terzijde ook niet.

mr.Cam 26-09-18 | 08:51 | 2

Het is wachten op de eerste klanten die hun geld terug willen en Tesla kan zeer binnenkort uitstel van betaling gaan aanvragen.

Eagle0511 26-09-18 | 09:05

Lees ik hier iedere maand vanaf oktober vorig jaar zo'n beetje. Is nog steeds niet gebeurd en gaat ook niet gebeuren, dus je kunt net zo goed stoppen met dit soort berichten. Je komt zo een beetje over als die onheilsprofeten die het einde der tijden op een bepaalde datum hebben vastgepint. Vervolgens gebeurt dat uiteraard niet en dan moeten er weer allerlei uitvluchtjes gezocht worden om het uitblijven van de catastrofe te verklaren.
Voorkom dus gezichtsverlies en hou dit soort onzin voortaan voor je.

bitflip 26-09-18 | 11:57

Ja, een paar cancellations gaan echt een deuk slaan op de verkoop van zo'n 75k auto's in kwartaal 3.

Achterlijke napraterij van aluhoedjes ook altijd.

Reageer