Autobahn

Mick Schumacher wint alweer. Leidt kampioenschap in F3

Met vier overwinningen achter elkaar heeft Mick Schumacher de leiding in het Duits F3 Kampioenschap overgenomen. De zoon van Michael vestigt de letters MSC weer in de harten van de Duitsers.

Mick Schumacher heeft zijn pole position op de Red Bull Ring in Oostenrijk verzilverd door naar de overwinning te rijden in het Duits Formule 3-Kampioenschap. Schumi junior neemt dankzij zijn overwinning de leiding in het klassement over van Dan Ticktum, de Brit uit het Red Bull Juniorprogramma finishte als achtste.

Schumacher heeft de laatste weken ineens zijn draai gevonden en wint alles op een rijtje. Zijn legendarische naam en zijn winning streak zorgen ervoor dat ook de Formule 1-teams stuk voor stuk wakker worden hun blik op de jonge Duitser richten. Mercedes heeft al een driepuntige ster op zijn borst geplakt, maar ook Ferrari meldt dat de deur altijd voor de zoon van de legende openstaat. Daarnaast zoemt ook de naam Red Bull Racing rond de Duitser.

Het weekend in Oostenrijk is nog maar net begonnen, morgen volgen race twee en drie. Ongetwijfeld wil MSC jr. ervoor zorgen dat hij ook die twee koersen wint.