Autobahn

Inzittenden Tesla Model X overleven crash met neerstortend vliegtuig

Er zijn genoeg positieve verhalen te vinden van blije Tesla-eigenaren die claimen dat hun auto hen redde. Eén waarbij de Tesla Model X zijn bestuurder en passagier hielp met het ontwijken van een neerstortend vliegtuig hadden we nog niet gehoord.

Deze keer gaan we het niet over een Tesla met falende Autopilot hebben, maar over een Tesla die een falende piloot ontweek en daarmee zijn eigenaar en passagier van de dood redde. Tenminste, als we de eigenaar van de auto mogen geloven. Volgens hem kon hij het verhaal alleen nog navertellen omdat hij in een Model X reed.

Gisteren gebeurde het vreemde ongeluk nabij Houston in de Amerikaanse staat Texas. Een klein DEA-vliegtuig raakte in de problemen waardoor de piloot besloot om de kist op de snelweg onder hem neer te zetten. Dat liep niet zoals verwacht, want tijdens de landingspoging raakte hij enkele hoogspanningskabels waardoor het vliegtuig hard op de daaronder rijdende auto's en het wegdek crashte. Hierbij raakte hij meerdere auto's waaronder ook de Tesla.

Eigenaar Oniel Kurup zat in de Model X toen het ongeluk gebeurde en liet gelijk via Facebook weten dat zijn auto hem gered had.

Social

Nu is het geen verrassing dat de Tesla Model X een veilige auto is, hij rijdt naar huis met de hoogste waardering in meerdere veiligheidstests. Maar dat hij ook beschermt tegen neerstortende vliegtuigjes vol drugsagenten, wisten we niet. Overigens kunnen we ook zeggen dat kleine neerstortende vliegtuigjes ook redelijk veilig zijn wanneer ze crashen met auto's. De drie DEA-agenten die daar inzaten kwamen er op één na zonder verwondingen vanaf.

Reacties

ZomaarEen 20-09-18 | 19:26 | 1

Weer zo'n giga hype verhaal van de Tesla redde mijn leven.
Nou effe graag wat meer feiten. Hoe veel auto's reden er zo ongeveer rond de plek waar het vliegtuigje neerstorte? En zijn alle andere automobilisten morsdood of missen we hier nog 10 verhalen van: Mijn Fordje redde mijn leven, mijn Toyota redde mijn leven, mijn Mercedes redde mijn leven?
Wordt tijd dat er eens een eind komt aan die cultuur waarbij elke Tesla rijder die een ongeluk overleeft er van overtuigd is dat hij in elke andere auto morsdood geweest was. Want dat slaat nergens op. Als de verhalen maar half waar zouden zijn, dan nog zou het probleem van de overbevolking in een jaar of vijf zijn opgelost.

zuigendejoris 21-09-18 | 11:05

Alsof al die auto's ook echt iets zouden doen...

Epistulae_Morales 20-09-18 | 20:02

Hoort bij de auto schijnbaar. Ook als een Tesla wordt geraakt door een andere auto is dat nieuws. Evenzo: als een Tesla een stilstaande auto raakt dan krijgt de autopilot op voorhand de schuld, ook al blijkt later dat die 1 minuut voor het ongeluk was uitgeschakeld.. en het is wereldnieuws.
Sensatie verkoopt nu eenmaal. Stel je voor dat je later niet kunt zeggen dat je niet bericht hebt over wat de onderbuik van velen zeker weten en je je “zie je wel” of “wij hebben het altijd al gezegd” momentje mist...

Biet 20-09-18 | 20:29

Maar God heeft hem ook gered. Of was dat een synoniem voor Elon?

NerdAlert 21-09-18 | 07:32

Deze piloot moet gelijk voor 10 jaar de bak in wegens het opzettelijk in gevaar brengen van weggebruikers. De man denkt alleen aan zichzelf. Hij had het toestel een weiland in moeten sturen.

rolandet 21-09-18 | 07:38

Hij had ook passagiers........

Johnny66 21-09-18 | 09:16

Eem mooie reden voor Musk nu op te stapppen , naast de andere feiten dan.

Sensemilla 21-09-18 | 09:55

Gemiddelde auto: high strength steel, ultra high strength steel en hyper strength steel.
Vliegtuig: aluminium.
Tja, als dan een vleugel tegen je switft komt heb je ook een grote kans om er ongeschonden vanaf te komen.

Reageer