Autobahn

VIDEO. Elektrische Jaguar rijdt van Londen naar Brussel

Wat voor brandstofauto's heel erg normaal is, blijkt voor een batterijmobiel reden te zijn om een juichende video te maken: 369 kilometer afleggen zonder te stranden. Jaguar is superblij dat ze met hun I-Pace van Londen naar Brussel kunnen rijden.

De rit van Londen naar Brussel is waarschijnlijk de minst relevante reis die je met een auto kunt afleggen. Ten eerste kan het normaal gesproken helemaal niet, aangezien er een stuk zee in de weg ligt dat je alleen per boot of trein kunt passeren. Ten tweede: mensen in Groot-Brittannië haten Brussel en willen er vanuit Brexit'achtige overwegingen helemaal niet naartoe.

Desondanks heeft Jaguar het voor elkaar gekregen om toegang te krijgen tot de servicetunnel die tussen de twee treintunnelbuizen van de Eurotunnel ligt. De route waar doorgaans alleen de speciale Mercedes Service Tunnel Transportation System Vehicles rijden, werd eenmalig opengesteld voor de I-Pace. 

Uiteindelijk kwam de elektrische SUV in Brussel aan met nog acht procent van de batterijlading over om verder te rijden. Het bewijs is geleverd: in het geval van totale paniek kunnen de Britten elektrisch naar Brussel komen om te vragen of ze toch misschien in de EU mogen blijven. 

Reacties

Merlanni 22-09-18 | 10:19 | 1

Jubel, nu nog drie hypotheken voor het ding! Zou ik het ding kopen als de staat mij veel doneert? Nee.

Johnny66 23-09-18 | 09:36

De staat doneert je heel veel , inschrijven als handelskantoor , leasen dat dingen : 5 tegemoetkomingen wachten op je en als het misgaat ( je de failliet bent) de maatschappij die het voor je betaalt . Uiteindelijk.

kloopindeslootjijook 22-09-18 | 10:55 | 1

Nog maar een keer, maar dan in de winter met een extra tegenwindje, met de verwarming en koplampen aan en drie mensen erin. En even in de file staan natuurlijk, zoals het merendeel van de bevolking elke dag meemaakt. En stoplichten en rotondes. Zo'n tunnel dat zal wel lekker doorrijden.

FrankVeer 22-09-18 | 14:29

Alles in de eco-stand en nergens wordt duidelijk hoe hard hij rijdt. Zeker in die tunnel kun je met de meest gunstige snelheid een leuke portie van de rit afleggen. Ik weet niet in hoeverre files, rotondes en stoplichten een zware wissel trekken op de acculading. Deels wordt de remenergie weer teruggewonnen die bij brandstofmotoren definitief verloren gaat.

Alsulinkskijkt 22-09-18 | 14:10

Dat komt doordat ze in brussel alleen hele grote bedragen begrijpen. Wel een geinig karretje van jaguar.

lekkeraustralie 22-09-18 | 15:11

Wie wil er nou naar Brussel ?

maaktgeenbaIout 22-09-18 | 17:05

Knap hoor, alleen ook weer terug wordt moeilijk zonder supercharger netwerk.

CamaroHans 23-09-18 | 12:40

Was dit toch een stuk interessanter qua stukje rijden met een Jaguar, van Basel naar Blackpool: www.youtube.com/watch?v=CAJuqgMB26Q

Reageer