Autobahn

VIDEO. Elektrische Jaguar rijdt van Londen naar Brussel

Wat voor brandstofauto's heel erg normaal is, blijkt voor een batterijmobiel reden te zijn om een juichende video te maken: 369 kilometer afleggen zonder te stranden. Jaguar is superblij dat ze met hun I-Pace van Londen naar Brussel kunnen rijden.

De rit van Londen naar Brussel is waarschijnlijk de minst relevante reis die je met een auto kunt afleggen. Ten eerste kan het normaal gesproken helemaal niet, aangezien er een stuk zee in de weg ligt dat je alleen per boot of trein kunt passeren. Ten tweede: mensen in Groot-Brittannië haten Brussel en willen er vanuit Brexit'achtige overwegingen helemaal niet naartoe.

Desondanks heeft Jaguar het voor elkaar gekregen om toegang te krijgen tot de servicetunnel die tussen de twee treintunnelbuizen van de Eurotunnel ligt. De route waar doorgaans alleen de speciale Mercedes Service Tunnel Transportation System Vehicles rijden, werd eenmalig opengesteld voor de I-Pace. 

Uiteindelijk kwam de elektrische SUV in Brussel aan met nog acht procent van de batterijlading over om verder te rijden. Het bewijs is geleverd: in het geval van totale paniek kunnen de Britten elektrisch naar Brussel komen om te vragen of ze toch misschien in de EU mogen blijven.