Autobahn

Lewis Hamilton: 'Wij hebben Vettels fouten niet nodig'

Lewis Hamilton kwam afgelopen weekend als eerste over de finish. Volgens de Brit komt dit niet doordat grootste rivaal Sebastian Vettel kostbare fouten maakte, maar omdat hij zelf zo goed reed. 

De afgelopen paar races zat het niet mee voor Sebastian Vettel. In Monza was hij de favoriet om te winnen, maar moest hij door wat ongelukkige fouten tijdens de race het uiteindelijk zonder podiumplek doen, en in Singapore gaf hij tijdens de vrije training de muur een tik, waardoor hij de nodige tijd verloor. Deze kostbare fouten hebben volgens Lewis Hamilton als gevolg dat de Duitser het nu moet doen met de tweede plek in het klassement. Overigens heeft de Lewis hier geen profijt van, maar staat hij hij comfortabel eerste omdat hij zelf veel beter rijdt.

Het ongeluk van Ferrari draagt niets bij aan het geluk van Mercedes. Hamilton laat het zichzelf namelijk simpelweg niet toe om in vergelijkbare situaties als Vettel te komen. Daarmee voorkomt hij een hoop gedoe en zorgt hij ervoor dat zijn team als geen ander op hem kan bouwen. Hij denkt daarnaast ook dat het team continu meer presteert dan dat mogelijk zou moeten zijn aangezien ze niet de snelste auto van het veld hebben. Desalniettemin blijft hij bescheiden en rekent hij zichzelf de titel nog niet toe: "There are still a lot of points available, so as an athlete, as a team, and as competitors, you have to stay positive. Hope and belief are two things that you always need to make sure you have. Even when the going gets tough, that's what sport and competition is about," vertelde Hamilton aan Motorsport.

Winnaar

Hoewel Lewis Hamilton een redelijke voorsprong heeft op Sebastian Vettel, bevindt hij zich nog niet op het punt dat hij kan besluiten om elke race als tweede of nog lager over de finish te komen. Gelukkig heeft hij een winnaarsmentaliteit als geen ander: "I want to win every race, that's the goal. I'm just not looking at the points. It's nice having 40 points, but it's not the end until it's mathematically impossible."

Of Lewis aan het einde van dit jaar met de beker naar huis gaat is dus nog niet besloten. Vettel maakt nog steeds kans en we hebben al gezien dat de Ferrari's extreem goed presteren dankzij allerlei 'trucjes' die de Mercedessen niet hebben.

Reacties

mr_awesome 17-09-18 | 17:00

Bescheidenheid kent geen tijd.

Wijze uit het Oosten 17-09-18 | 17:53

Het is zo'n aardige jongen, altijd bescheiden gebleven..

Alsulinkskijkt 17-09-18 | 18:47

Hij had de kwalificatie inderdaad en hij heeft een neusbelletje. Hoe dan ook bottas had tweede kunnen zijn en dat was hij niet.

Melkenkaas 17-09-18 | 19:22 | 1

Verschrikkelijke vent die Hamilton, als ie wint is ie altijd goed gehumeurd, maar als ie een xtje niet wint staat ie er vaak als een chagarijn.

Alleen hier al om, ben ik voor iedereen die kampioen wordt, zolang het geen Hamilton is. Hij heeft ook nog eens gewoon dik mazzel dat Ferrari faalt in tactiek en Red Bull een mindere motor heeft, anders had ie echt niet zoveel punten.

CamaroHans 17-09-18 | 23:13

Ja want Vettel had wel een glimlach op zijn gezicht toen hij derde werd.

Harry Turtle 17-09-18 | 19:30 | 1

Wordt je een onuitstaanbare lul door 4 wereldtitels, of moet je een onuitstaanbare lul zijn om 4 wereldtitels te winnen?

CamaroHans 17-09-18 | 23:15

Eerder het laatste dan het eerste... good guys finish last (oud chinees speekwoord)

Memek 17-09-18 | 20:20 | 3

Ferrari met z'n bizarre zwakke strategieën en Vettel met zijn domme fouten maken het Hamilton wel erg makkelijk dit jaar. Tel daarbij het gedrag van de Tifosi jegens Lewis, na zowel de training en de race op Monza op, dan heb je Hamilton "ontstoken". Die heeft maar 1ding voor ogen en dat is Ferrari zo hard mogelijk na te trappen, en met zijn arrogantie en snelheid op de baan zal dat wel lukken.
Wat mij betreft is het kampioenschap beslist.

rolandet 17-09-18 | 20:53

... en wat mij betreft heeft ie nog groot gelijk ook.

Harry Turtle 17-09-18 | 21:16

Je zou maar Ferrari engineer zijn. Na al die jaren zet je met het team een fantastische wagen neer, zie je de strateeg en Vettel zo opzichtig falen.

CamaroHans 17-09-18 | 23:15

Ze zijn daar wel wat teleurstelling gewend hoor.

Tsux 18-09-18 | 07:20

Had Ferrari geen "fouten" gemaakt afgelopen race, dan had Hamilton ook gewoon gewonnen.

Als Ferrari / Vettel in eerdere races geen grote fouten hadden gemaakt, dan had de puntenverdeling er heel anders uit gezien. Als hij kampioen wordt, dan heeft hij dat ook wel voor significant deel aan Ferrari te danken.

Neemt verder niet weg dat hij gewoon erg strak rijdt dit jaar!

lekkeraustralie 19-09-18 | 14:15

Hij kan een beetje sturen, maar heeft geen charisma en is gewoon een eikel. En dat is niet een topracer waardig.

Reageer