Autobahn

Romain Grosjean 'vergat blauwe vlaggen'

Afgelopen weekend gaf de Franse Haas-coureur Romain Grosjean niet één, maar twee coureurs de schuld van zijn fout. Hij negeerde een blauwe vlag en liet daarom Lewis Hamilton en Max Verstappen er te laat langs.

Voor de Nederlanders en Engelsen was het feest in Singapore. Lewis Hamilton finishte als eerste met Max Verstappen vlak achter zich. Als het aan Romain Grosjean had gelegen, had het wel eens anders kunnen lopen. Hij 'vergat' de blauwe vlag en liet de raceleiders op hem wachten voordat ze voorbij konden rijden.

Natuurlijk was het maar gedeeltelijk de schuld van de Fransman. Hij was volgens eigen zeggen zo verzeild in het gevecht met Sergey Sirotkin dat hij de blauwe vlag helemaal vergat. Daarnaast wees hij de beschuldigende vinger naar Sirotkin en Gasly. Sirotkin liet het volgens hem niet toe om het gevecht af te breken en Pierre Gasly drukte hem van achter zo erg op dat er niets anders in zat dan de inhaalpoging af te maken. 

Door de omstandigheden kon de Haas-coureur de veel snellere Lewis Hamilton en Max Verstappen er niet langs laten en moesten zij wachten op het gestuntel van Grosjean. Voor de actie kreeg Romain een tijdstraf van vijf seconden en kon hij twee penaltypunten op zijn licentie bijschrijven. Hierdoor hoeft hij er nog maar drie te verzamelen voordat hij een race verbannen wordt. Hij heeft nog vier races te gaan voordat er weer punten van zijn licentie verdwijnen, dus dat wordt hopen dat anderen hem geen illegale acties laten begaan.

Gekut

Formule 1-racedirecteur Charlie Whiting had geen goed woord over voor de actie van Grosjean: "het was een van de grofste overtredingen bij een blauwe vlag die ik in tijden gezien heb," vertelde hij aan Motorsport. Volgens hem is het de bedoeling om bij een blauwe vlag zo snel mogelijk ruimte te geven aan de snellere wagens. Dat betekent dus ook dat een gevecht om een positie per direct afgebroken dient te worden. Iets wat de grote baas al vele malen bij de coureurs heeft aangekaart.

Max Verstappen was ook helemaal klaar met het 'gekut' van Grosjean. Volgens de Nederlander ging de Haas-coureur al de hele race niet correct om met de blauwe vlaggen. Max denkt dan ook dat de penalty werd uitgedeeld omdat de laatste actie de druppel was die de emmer deed overlopen.

Social

Reacties

lsimon 17-09-18 | 12:10 | 6

Het was één van de leukere momentjes van gisteren. Beetje begrip voor de situatie waarin Grosjean zat mag best, het had van mij ook zonder straf afgedaan kunnen worden.

En het zou erg triest zijn als Grosjean wel een race moet overslaan vanwege regelzeikerij, en Perez met de schandaligste actie van het jaar niet.

laagvliegert 17-09-18 | 12:35

Blauwe vlaggen gewoon afschaffen. De betere/snellere rijders doen hun best maar.
Je ziet: je krijgt er leukere/spannender situaties van en dat is toch waar het om gaat: entertainment.

naraga 17-09-18 | 13:08

Wat een onzinnige reacties. Wat is er nou voor entertainment aan als een of andere koekebakker die een ronde achter ligt de raceleader van de baan beukt ala Salazar. Dat is geen leuk moment, maar diep triest.

Als jij een ronde achterligt dan hoepel je maar op. Of je nou naast de baan moet gaan staan of de pits in moet om ze er door te laten maakt me niets uit. Je doet toch al niet meer mee met de race, dus laat mensen die nog wel aan de race meedoen er dan gewoon langs.

Trouwens, iedereen met een IQ van 3 getallen snapt natuurlijk dat als je blauwe vlaggen afschaft de klantenteams dan geïnstrueerd worden om de rijders van de concurrerende fabrieksteams te blocken, en het eigen fabrieksteam er door te laten.

laagvliegert 17-09-18 | 14:06

Ik weet toch 100% zeker dat ik ruim in de drie getallen zone bivakkeer.
Zoals ik zei: ze doen hun best maar. Veel snellere wagen en de betere coureur.

Sinclair 17-09-18 | 14:11

Ook raceleaders moeten eerbied voor de mindere in hun veld tonen.

Droppot_dk 17-09-18 | 14:28

@Laagvliegert, zit er iets dwars ofzo? Flauw ventje.

Zueco 17-09-18 | 16:51

@laagvliegert, dan snap je niets van racen op stratencircuits.

B*tchmeister 17-09-18 | 13:10 | 1

laagvliegert 17-09-18 | 12:35
Voor de Amerikanen van Liberty gaat het om geld. Entertainment is bijzaak.

laagvliegert 17-09-18 | 14:07

Weet ik. Ben al vanaf het begin af aan van mening dat Liberty Media de F1 zal slopen.

rayman2510 17-09-18 | 13:49 | 1

Is ergens ook nog een overzicht te vinden hoe veel strafpunten iedereen nu heeft en wanneer deze weer weggaan?

WatMoetJeNu 17-09-18 | 14:35

Is prima op formula1.com terug te vinden.
www.formula1.com/en/latest/tags.drive...

En als je dat niet overzichtelijk genoeg vind, is [insert favoriete zoekmachine hier] je vriend.

gato 17-09-18 | 14:03

Grosjean gewoon afschaffen, ligt altijd van de baan, is geen forn=mule 1 coureur, laat haas erin, hoe weet ik ook niet, maar Sainz ging ook naar een ander team en zet Alonso naast Max.

Alsulinkskijkt 17-09-18 | 15:34

Echt de domste lul van de race die het moment van de race verziekt voor de kijkers.

Onderbuik 17-09-18 | 15:36

Het beste zou zijn als Grosjean na de opwarmronde gewoon de pits inrijd en daar blijft staan wachten tot de wedstrijd klaar is.

mr_awesome 17-09-18 | 16:57

Grosjean is een typische Fransman, het ligt altijd aan een ander.

Reageer