Autobahn

Max Verstappen en Lewis Hamilton kibbelen over auto-ontwikkeling

Lewis Hamilton vraagt zich af of hij in Singapore nog rekening moet houden met de auto's van Red Bull Racing. Volgens de Brit is het team van Verstappen gestopt met het ontwikkelen van de RB14, maar dat is volgens Max totale onzin.

Lewis Hamilton suggereerde gisteren tijdens de donderdagse persconferentie van de Formule 1 dat Red Bull Racing gestopt is met ontwikkeling aan hun 2018-auto. Op de vraag wat Mercedes voor tegenstand verwacht van de Red Bulls zegt Hamilton: "[The team] will let us know in the meeting we have coming up, whether or not Red Bull will play a role in this weekend’s race. But they’ve been there or thereabouts in quite a lot of the races, so you have to assume this is usually a good race for them."

Toch weet hij niet of het dit jaar ook zo gaat worden: "I think they’ve stopped developing their car quite a long time ago to focus on next year’s car, from what I’ve heard. So they’re just driving with what they have." Max Verstappen zegt echter dat die aanname van Lewis klinkklare onzin is. De Limburger zei daarover: "Ik heb geen idee hoe hij daar bij komt. Het is niet waar."

Desondanks verwacht Verstappen niet dat Red Bull dit jaar zeker is van een overwinning. De auto's van Mercedes en Ferrari zijn motorisch zoveel beter geworden dat het moeilijk is om ze met Renault-power bij te kunnen houden. Gelukkig is hij wel positief: "Onze auto is heel erg goed. Ik hoop alleen dat we net een beetje extra uit de motor kunnen halen. Maar we gaan natuurlijk heel hard ons best doen voor een goed resultaat." Slechter dan vorig jaar kan in ieder geval niet of nauwelijks.

In de eerste vrije training ging het alvast goed Daniel Ricciardo en Max Verstappen reden de snelste en één na snelste tijd.

Kijk hier de Autobahn Formule 1 Show met Sylvana en Steijn.

Reacties

R30 14-09-18 | 16:44

En in de tweede vrije training, waar de race simulatie meer op de voorgrond staat, was het beeld alweer als vanouds, 3e en 4de, bij een grotendeels afwezige Vettel.

SP-B 14-09-18 | 18:04

Een en ander in perspectief zien. Op de Hypersoft komen ze iets te kort. Op de Ultrasoft gingen ze wel erg hard.
Als je het dan toch over “race simulatie” hebt...

Tisnietanders 14-09-18 | 22:14 | 2

Eerste startrij moet je misschien ook wel niet willen staan morgen. Het zou het beste voor Hamilton zijn als hij Vettel uitschakelt en Vettel kan zich niet veroorloven om achter Hamilton te eindigen als hij nog een kans wil maken op het kampioenschap. Verder knalt Kimi nog mee voorin die eigenlijk niet zoveel meer te verliezen heeft en waarschijnlijk wel gebrand is op zijn laatste kansen om op het hoogste podiumpje te staan. Beter om ver bij die drie uit de buurt te blijven voor Max en Ricciardo en ze het onderling uit te laten vechten om vervolgens met een tactische zet ze zoek te proberen te rijden.

reagluurder010 15-09-18 | 09:15

Nee joh, gewoon lekker ertussen gaan rijden en nog meer chaos creeeren. Red Bull heeft ook niks meer te verliezen joh, knallen met die hap. Misschien krijg je het voor elkaar dat ze er alle vier afgaan. Dan rijdt Max met 2 vingers in ze neus naar de streep. Wie niet waagt wie niet wint.

Onderbuik 15-09-18 | 13:20

De vraag is of het weer een sandwich wordt net als vorig jaar of een dubbele hamburger.
Zou mooi zijn als Max weer een overwinning kan pakken op die manier.

Reageer