Max Verstappen gaat zijn rijstijl niet aanpassen na straf in Monza: 'Ik vecht voor iedere millimeter'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Bang dat Max dit weekend in Singapore zichzelf niet gaat zijn, omdat hij een straf heeft gekregen tijdens de Grand Prix van Italië? Wees gerust, de Nederlander gaat he-le-maal niks veranderen aan zijn rijstijl.

Volgens Verstappen is zijn rijstijl de reden dat hij zo ver is gekomen in de Formule 1. Dat is dan ook de exacte reden dat hij zich niet aan gaat passen aan de wensen van de stewards.

"Natuurlijk ging ik daar naar links. De regels stellen dat als je een autobreedte ruimte laat, het allemaal goed is. Ik gaf die ruimte ook, maar hij rijdt tegen mijn wiel aan. Natuurlijk is het vechten voor iedere millimeter, maar dat is hoe ik race", zegt de Red Bull Racing-coureur.

'Ben hier niet om vierde te worden'

In 2016 maakte Max de geniale opmerking: 'Ik ben hier niet om vierde te worden', tijdens de Grand Prix van Amerika. Hij staat nog steeds achter die zin, want hij wil iedere race meer dan 100% geven.

"Ik had die plek makkelijk af kunnen geven en dan zou ik rustig vierde worden. Maar ik ben hier niet om vierde te worden. Als ik een kleine kans zie om nog derde te worden, dan zal ik 110% geven om dat podium te behouden", zo sloot de Limburger af.

Reacties