Autobahn

Scuderia Ferrari heeft nieuw trucje om pottekijkers te weren

Kennis is macht, zeker in de Formule 1. Daarom wil je als team dat de concurrentie zo min mogelijk informatie over je vergaart: Ferrari doet er alles aan om het zicht op hun cockpit te belemmeren, ook na ingrijpen van de FIA.

Ferrari wil koste wat kost voorkomen dat andere teams hun geheimzinnige startprocedure zien. Om die reden legde het team een zak droogijs op de camera boven de coureur, het exemplaar dat naar binnen kijkt. Zowel in de pitbox als op de grid werd wanneer dit mogelijk was het zicht afgedekt. Dit was tegen de zin van de FIA: de regelgever tikte Ferrari op de vingers. Het droogijs moest verdwijnen, en daarmee basta.

De Italianen zijn echter niet voor één gat te vangen. Daarom kwamen ze eerst met een paraplu over de cockpit, en werd in de tussentijd gewerkt aan een nieuwe sta-in-de-weg: een koelsysteem op de airbox dat - u raadt het al - het zicht van de camera opnieuw volledig belemmert. Noem het wat je wilt, wij vinden dit nieuwe gimp-masker voor op de SF71H fantastisch. Cheeky fucking Italians.

Social

Reacties

ViertaktCD50 13-09-18 | 16:43

Dit ding heeft hoogstwaarschijnlijk helemaal geen funktie , dus er zal wel iets (op het stuur) te verbergen zijn.
Maakt natuurlijk geen moer uit , want nu is het nog een klein beetje spannend vooraan , anders was het zonder discussie wederom Mercedes geweest die het kampioenschap wint.
Denk dat we dat allemaal niet moeten willen. Niet vanwege Mercedes an sich , maar anders is de gein er helemaal wel vanaf. Voor de liefhebbers nog wel lol , maar begrijp prima waarom de doorsnee leek afhaakt. Als dan ook een Max niet meer zou rijden , zeker wat NL betreft (of Kimi daadwerkelijk afhaakt , "Mwaaaaah") , dan wordt het spelletje wel erg dun!

vanFleppensteijn 13-09-18 | 17:22 | 2

Ik denk dat Liberty Global daar samen met de FIA heel snel een regeltje voor bedenkt.

Scarfie 13-09-18 | 17:49

Ik gok dat Ferrari dan een hoesje maakt voor het stuur, tegen stof...

JaquesDeMolay 14-09-18 | 08:24

De volgende keer maar niet een regeltje maken maar de extra 160 miljoen die ze onrechtmatig krijgen gewoon niet meer uitkeren. Als ze zelf de broek niet kunnen ophouden horen ze niet huis in de F1.

Atlantis-95 13-09-18 | 18:38

Al kunnen we het zien, wat schieten we er mee op? Er worden wat knopjes ingesteld zonder dat we de betekenis te weten.

Alsulinkskijkt 13-09-18 | 21:05 | 1

Pottegluurders opgerot altijd plus1

Sonja27 14-09-18 | 00:08

Micheal Boogaard is that you?

lekkeraustralie 14-09-18 | 15:47

maak een stuur met 100 knopjes, gewoon voor het zicht. Dan weet niemand welk knopje waarvoor. Maar uiteindelijk doet een knopje niets. het zit ergens in de motor besturing of ergens anders.

Reageer