Marcus Ericsson waarschuwt: 'Honda-motor is een stuk sterker dan iedereen denkt'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Sauber-coureur Marcus Ericsson heeft in gesprek met Motorsport.com gesproken over de Honda-motor. De Zweed is zeer onder de indruk van de Japanse krachtbron, waarvan hij merkte dat die toch verdomd sterk was.

Tijdens de Grand Prix van België had Ericsson gevechten met zowel Pierre Gasly als Brendon Hartley. De twee Toro Rosso-coureurs rijden met Honda-motoren, waar Ericsson's Sauber gebruik maakt van een Ferrari-krachtbron.

In het gevecht met de Toro Rosso's viel er iets op bij Ericsson, op de rechte stukken wist hij ze niet bij te benen. Zelfs met DRS open liep hij niet veel in, wat een goed teken is voor volgend seizoen als Max met de Honda-motoren gaat rijden.

"Ik zat in de DRS-zone achter Gasly en kon hem niet inhalen, ik kwam niet eens dichtbij", begon Ericsson. 

Volgens de Zweed onderschat het merendeel van de Formule 1-volgers de Honda-power. Het wordt nog steeds gezien als een lachertje, na de drie zware jaren met McLaren. Ericsson waarschuwt de buitenwacht dat Red Bull volgend jaar wel eens hoge ogen kan gaan gooien met Honda.

"Het laat zien dat Honda een grote stap gezet heeft. Ik denk dat Mercedes en Ferrari nog steeds de twee beste motoren hebben, maar Honda is een stuk sterker dan mensen denken. We hebben de bevestiging daarvan gezien op Spa. Ik kon Gasly met DRS niet inhalen en Brendon Hartley haalde ons in. Dat is een feit", zo sloot Marcus af.

Reacties