Autobahn

Teleurstellende beursgang voor Nio, het 'Chinese Tesla'

De Chinese elektrowagenfabrikant Nio gaat vandaag naar de beurs, maar helaas verloopt deze IPO niet zoals gehoopt. Allemaal de schuld van Elon Musk natuurlijk.

Niet alleen de gevestigde orde in autoland gaat naar de beurs, ook de nieuwe garde die nog niet tot nauwelijks auto's produceert haalt graag vreemd kapitaal op. Zoals Nio, bekend van de records brekende en peperdure EP9, waar wellicht inmiddels een kleine handvol van geproduceerd is. De minder bekende zevenzits ES8 (boven afgebeeld) zorgt momenteel voor het volume, een kleinere ES6 volgt binnenkort.

Nio heeft echter veel ambitie, en een paar 'normalere' modellen in de pijplijn, dus ze proberen het op de Amerikaanse beurs. De timing had niet beroerder kunnen zijn. Branchegenoot Tesla staat de laatste weken onafgebroken in de schijnwerpers, en niet altijd op een positieve manier. Dit werkt door voor Nio, want de introductiekoers van de 160 miljoen beschikbare aandelen bedraagt $6,25, helemaal aan de onderkant van de bandbreedte. De totale waarde van het bedrijf komt hiermee uit op $6,4 miljard, waar eerder nog op $20 miljard werd gehoopt, het drievoudige. Met de huidige waardering is Nio nog steeds slechts een derde kleiner dan Kia, dat miljoenen auto's per jaar verkoopt (zie dit artikel voor een lijst met beurswaardes van autofabrikanten). Onder de aandeelhouders bevinden zich techbedrijf Tencent (15%) en investeerder Hillhouse Capital (7,5%).

Alle ballen op Elon

Een anoniempje rond de beursgang weet wel in wiens richting het priemende vingertje moet wijzen: Tesla-baas Elon Musk. Hij zou met zijn strapatsen de afgelopen maanden een giftig klimaat hebben geschapen voor elektrische auto-startups, waar Nio nu het slachtoffer van is. Dat er steeds grotere handelsspanningen tussen de VS en China zijn, zal ook niet meewerken. Eerder deze week blies Volvo zijn geplande beursgang uit voorzorg al af.

Momenteel laat Nio (in het Chinees 'Weilai') -  dat zich laat vertalen als 'blauwe luchten komen' - zijn auto's bouwen bij de gevestigde Chinese branchegenoot JAC. Dit jaar staat de teller op 1.600 exemplaren. Als om 16:00 uur onze tijd de openingsbel op Wall Street klinkt zullen we zien hoe het Nio vergaat: wordt het een Adyen, of toch een World Online (of iets er tussenin)?

Reacties

Johnny66 12-09-18 | 09:26 | 4

Tesla , Musk is nu eenmaal de grote verpester en terecht . In China is nog geen ottomotor moraliteit , dat maakt de toegang tot EV veel simpeler . Echter , er zijn nu wel erg veel start-ups en dat moet zich nog reguleren . Weet dat de andere chinese merken als VAG, Mini , Volvo en co al heel ver zijn , ergo al veel verkopen .

Johnny66 12-09-18 | 09:31

Een andere grote reden van de negatieve/dalende beursberichten , van Tesla in het bijzonder , is dat analisten nu (ze hebben eindelijk naar mij geluisterd ...) rekening houden met het feit dat de concurrentie voor Tesla nu wel heel groot aan het worden is van fabrikanten die wel weten hoe ze auto''s moeten maken , en afleveren .

2voor12 12-09-18 | 10:35

Vergeet ook niet de opkomende stormvloed aan waterstofauto's die de loodzware accubakken die je de hele nacht moet opladen overbodig maken.

nefferbetter 12-09-18 | 11:48

Ja waterstof zou super zijn: dan kan ik tenminste weer een normale nacht slapen ipv elke nacht naast de auto zitten wachten tot de accu weer vol zit.

bitflip 12-09-18 | 15:51

Toch knap om zo te doen alsof afhankelijkheid van dure tankstations een pluspunt is.

Harry Turtle 12-09-18 | 10:39 | 1

Johnny, wat een prachtig Kouwiaans reaguursel.
Krijg spontaan trek in een bak afhaal chinees.

Johnny66 12-09-18 | 17:11

Nou en van die afgedankte bakjes maken ze teslas . Het milieu toch !

loze stijl 12-09-18 | 13:16 | 1

Nou.... ben erg benieuwd wanneer de Chinezen onze wegen komen verfraaien met hun betaalbare EV's. Iets in me knaagt dat dat nog wel even gaat duren.

Johnny66 12-09-18 | 17:12

Zijn er al lang , moeten de eigen markt eerst bedienen. Veel chinezen..

Reageer