Autobahn

Officieel: de nieuwe Mercedes-Benz GLE

Luxisten met behoefte aan een grote SUV kunnen binnenkort kiezen of ze voor de fonkelnieuwe BMW X5 of Mercedes GLE gaan. Dit is laatstgenoemde, die bij zijn introductie een sappige zescilinder met een beetje hybride krijgt. 

In 1997 (drie jaar voor BMW de X5 bracht) begon Mercedes met de M-Klasse. Door de jaren groeide de auto uit tot een steeds grotere ML, en met de laatste naamswijziging - en twee miljoen exemplaren later - heet het ding GLE. Dit is de nieuwste generatie, die komende maand op de Autosalon van Parijs wordt getoond. De wielbasis groeide met 80 mm, optioneel is de auto met een derde zitrij uit te rusten.

De auto heeft alles wat je van een premium SUV mag verwachten: presence, massa, een moderne styling, en veel luxe natuurlijk. In het interieur zien we de bekende dubbele TFT-schermen voor de bestuurder, een nieuw head-up display met een resolutie van 720 x 240 pixels, mooi leer, apart gedesignde roostertjes, the works. De nieuwe GLE rolt op wielmaten van 18 tot 22 inch, en is naar wens uit te rusten met alles wat uw hartje begeert, inclusief Multibeam LED-verstralers. Het aangescherpte design omhelst onder meer de driehoekiger lampunits (achter), die we bij de nieuwe CLS en A-Klasse zagen.

GLE 450 4MATIC EQ

Bij de introductie krijgen we een GLE450 4 MATIC met EQ Boost. Onder de kap ligt een zes-in-lijn met 367 pk / 500 Nm, die over korte perioden nog 22 pk / 250 Nm assistentie krijgt van een elektromotor.

De nieuwe GLE heeft naast zijn normale 12 volt-systeem ook een 48-volt-systeem. De lithium-accu die dit voltage levert stuurt niet alleen de elektromotor aan, maar ook de 48v-vering genaamd E-ACTIVE Body Control: dit is een vering die 'meeleunt' in de bochten, een systeem dat we eerder al op de S-Klasse zagen. Het systeem is beschikbaar op GLE's met zes of meer cilinders, en het wint energie terug zodra u op Russische achenebbisj-wegen rijdt. Nog een argument voor Tsjetsjeense warlords om er één te kopen. Hoewel zij waarschijnlijk wachten op de GLE 63 (S), die in een later stadium volgt.

De nieuwe GLE wordt gebouwd in Mercedes' Amerikaanse fabriek in Tuscaloosa, begin 2019 staat hij in Europa bij de dealers. Het is niet de grootste SUV van Das Haus: dat is de GLS, die over niet al te lange tijd eveneens een nieuwe generatie krijgt.