Autobahn

Belangrijk nieuws voor iedereen die een M2 met M4-power wenst. Dähler Design & Technik heeft de motor van de M4 in de M2 Coupé gelepeld. Geen schokkend grote uitdaging, want de twee 3.0 liter turbocharged zescilinders zijn nauw aan elkaar verwant. Gelukkig was de Zwitserse tuner niet zo snel tevreden, want daarna werd het 431 pk sterke blok verder gekieteld tot 540 pk. Het maximumkoppel komt uit op een Alpenverplaatsende 730 Nm.

Je snapt dat dit indrukwekkende prestaties oplevert. De sprint vanuit stilstand naar twee maal de maximum snelheid binnen de bebouwde kom is in minder dan vier seconden voorbij. De topsnelheid kom je pas in de buurt van de 320 km/u tegen, een getal dat in de Zwitserse tuningwereld ook wel bekend staat als verdammt schnell.

Naast de motorwissel monteert Dähler een nieuw setje verstelbare coilovers, nieuwe remmen en een roestvrijstalen uitlaat. Toch vermoeden we dat de tsunami aan paardenkrachten die de nieuwe motor levert het snaarstrakke bochtenwerk van de bimmer enigszins zal belemmeren. Iets dat je over moet hebben voor de sterkste M2 op de planeet. 

Reacties

De Nare Varaan 08-06-16 | 15:15

Nou nou, poeh poeh.
Dit is echt de meest kansloze engine swap ooit.
En coilovers? Wie koopt die dingen nog terwijl BMW een zeer fijn optioneel adaptief onderstel heeft.

rotorhead 08-06-16 | 18:44

Nu vraag ik me af of ze dat M2 blok dan in die M4 hebben gehangen?

Kaas de Vies 08-06-16 | 18:53

Waarom bestaat een M2
Waarom bestaat een M4

Nuff said.

Freert Gilders 08-06-16 | 20:23

Er zijn echt onderwerpen waar ik op klik vanaf Geenstijl, maar stop gewoon met het maken van onnodige grapjes en vergelijkingen in zinnen die zoveel duidelijker zouden zijn zonder grap. Van 0 tot 100 in x seconden gewoon.
.
Roestvrijstaal moet overigens roestvaststaal zijn, maar even goed een RVS uitlaat. Dat is voldoende, een RVS uitlaat. Alhoewel dat over het algemeen standaard is bij BMW. Mijn E36 328i cabrio had dat zelfs ooit en dat is al even geleden.
.
Het is beter om nieuws te melden en zelf verder onderzoek te doen, waarin je de lezer kunt betrekken en vragen mee te denken op een vraagstelling, zodat er feedback en interactie komt, dan artikelen te kopiëren en aan te vullen met grapjes., echt.

Publius 08-06-16 | 21:31

Freert Gilders 8-jun | 20:23

Ben je ongesteld of zo?

Reageer