Autobahn

Maak uw Audi RS5 fluisterstil door er een Tesla-motor in te gooien

Een Audi RS op snelheid klinkt als een dof machinegeweer. Prachtig. Volgens technerds is het echter hartstikke leuk als je er een superstille Tesla-motor ingooit.

Waarom zou je een mooi product niet op een andere manier gebruiken? Zo kwam de mensheid erachter dat condooms uitermate geschikt zijn om wijn te bewaren. Een goed ontwerp heeft vaak meer dan één toepassing. En hoewel bedrijven als Apple en Tesla er niet van houden dat anderen dan zijzelf aan hun apparaten prutsen, is er in principe weinig op tegen dat een technerd de zegeningen van een elektrische Tesla-motor gebruikt voor een gas-guzzling Audi.

Een magiër uit New Jersey gooide alle accupacks uit een Tesla Model S P85 in bovenstaande RS5 en plaatste de elektromotor op de plek waar ooit een ijsbeertjeshakselaar lag. Hij deed dit al eerder met een Mazda. Wat u ziet is echt ontzettend indrukwekkend, want de technerd heeft er een custom transmissie ingegooid, de vierwielaandrijving behouden, ervoor gezorgd dat de accu's op temperatuur blijven én de Tesla-aansturing overgenomen zodat het systeem ook werkt. (Het is een stuk ingewikkelder dan de elektromotor en de accu's erin slingeren.)

Enige detail is dat de RS5 op dat moment het toppunt van Audi's kunnen was. Het is geweldige Duitse techniek. De wagen is snel, de actieradius is goed, het ding ligt mooi op de weg. En dan gooi je er dus een motor in die weliswaar lekker accelereert, maar qua topsnelheid niet in de buurt komt van het origineel, door het accupack een matige gewichtsverdeling heeft en ook niet het summum van afwerking is. Ach, nou ja, het is mooi omdat het kan. Nu is het wachten op een Tesla met benzinemotor.

Reacties

Beffel0Bill 10-09-18 | 18:53

Lol
Een tesla met een verbrandingsmotor
Lekker vloeken ......

SanderVreibik 10-09-18 | 18:57

Er was toch al eens een Tesla omgebouwd met een ICE?
Anyways, een stomme auto nog stommer gemaakt, ik lig er niet wakker van.

Guurearder 10-09-18 | 19:42

Klinkt alsof het makkelijker was geweest om een RS5 carrosserie op het Tesla onderstel te zetten...

appelboor 11-09-18 | 00:04 | 1

Die motorinbouw indrukwekkend, maar het dashboard en bij de pook ziet het er rommelig uit: stukjes hout, en een afgeknipt stukkie metaalplaat.

B*tchmeister 11-09-18 | 08:37

Dat zegt ie ook in de video hoor, op 5:10. "Prototyping a bezel", kort samengevat.

Wordt meermaals aangehaald dat het allemaal nog niet klaar is (oa. de koeling).

bitflip 11-09-18 | 01:38

Is een conversie die net aan weer rijd na de upgrade, waar ze de packs willen gaan laten is mij niet helemaal duidelijk geworden.

beef 11-09-18 | 08:11

Een Tesla met een V8 Big-block met open pijpen en een supercharger die boven de motorkap uitsteekt. Heerlijk! Wat zou ik hier graag mee langs milieuzeloten flaneren. Ik geniet nu al plaatsvervangend van de gezichten die men zal trekken.

beef 11-09-18 | 08:13

Wat een grote ruitenwissermotor heeft die Audi!

lekkeraustralie 11-09-18 | 15:13

Hij had beter iets van Musks raketten divisie gebruikt.

Reageer