Autobahn

Totaaldebiel Romano Fenati ontslagen na rem-incident

Je hebt crimineel gevaarlijke gekken en je hebt Romano Fenati. De rijder in de Moto2-klasse is bij zijn huidige team ontslagen en ook meteen bij zijn nieuwe team de laan uit gestuurd voordat hij er begon. Reden: hij kneep de rem van zijn tegenstander in.

Als je de video van het 'remincident' in de Grand Prix van San Marino tussen Romano Fenati en Stefano Manzi bekijkt denk je eerst: "Ballsy move, deze gasten hebben humor". Toch blijkt er meer aan de hand dan een Moto2-coureur die bij snelheden van ver boven de tweehonderd kilometer per uur effe in de rem van zijn landgenoot knijpt. De twee hadden het eerder in de race ook al met elkaar aan de stok, vanwege die ruzie kreeg Manzi een straf voor de volgende race: hij moet zes plaatsen naar achteren.

Twee keer ontslagen

Voor Fenati pakt het allemaal nog wat rotter uit. Voor zijn remknijpactie kreeg hij meteen een zwarte vlag (diskwalificatie), maar dat was niet het ergste. Romano kan ook op bezoek bij het Italiaanse UWV voor een uitkering, hij werd ontslagen door de Marinelli Snipers, het team waarvoor hij reed. Ook daar hield het niet mee op: inmiddels heeft Fenati's team voor volgend jaar, MV Agusta, ook aangekondigd dat hij niet meer hoeft te komen.

Excuses

Op zijn website is Fenati inmiddels diep door het stof gegaan. "Ik bied mijn excuses aan aan de hele sportwereld." Hij gaat verder in dat hij vanmorgen wakker werd en hoopte dat hij alles gedroomd had. Helaas was dat niet zo, hij wil zijn daad niet goedpraten en zegt dat hij nogal impulsief reageerde. 

De komende zeven Moto2 races moeten we het zonder de opgefokte Italiaan doen. Mocht hij toch nog een team vinden, dan is hij in ieder geval voor twee races geschorst door de organisatie.