Autobahn

Tesla wil Model 3 supersnel leveren

De afleverstatistieken van de Model 3 van Tesla blijven een beetje achter. Teveel klanten bestellen een moeilijke auto waardoor Tesla moeite moet doen om die wagen te bouwen. Dat moet anders en natuurlijk hebben ze er iets op bedacht.

Tesla heeft nog duizenden 'Day One'-reserveringen voor de Model 3 uitstaan. Al die mensen wachten al sinds de presentatie van de Model 3 op hun auto, best wel lang dus. Tesla wil die wachter nu tegemoetkomen met een auto die niet à la carte gebouwd wordt, maar die nu al klaarstaat

Het gaat om Model 3's met achterwielaandrijving die dus niet op bestelling gebouwd gaan worden. Blijkbaar hebben ze al een stuwmeer vol met van die simpele achterwielaandrijvers klaarstaan die ze nu razendsnel willen gaan leveren. Sommige 'bofkonten' kunnen hun auto zelfs al op dezelfde dag ophalen.

De autofabriek stuurde het volgende mailtje naar de vroege reserveerders: "We have a limited number of Model 3 Rear-Wheel Drive vehicles on display that are available for immediate delivery. As a first day reservation holder, you’re invited to take advantage of this opportunity on a first-com, first-served basis. We will be extending this invitation to addition Model 3 reservation holders on Monday, September 10."

Het is niet helemaal duidelijk of de auto's voor de gewone prijs worden aangeboden of dat er ook een korting bij wordt gegeven. De auto's worden in ieder geval verkocht aan de eerste die hem wil hebben en zo lang de voorraad strekt. Je moet er wat voor over hebben om nog steeds bij de elektrische voorhoede te horen.

Reacties

Duffe 10-09-18 | 16:19 | 5

Maar waarom hebben ze, terwijl ze op bestelling bouwen, een hele rij Model 3's klaar staan waar blijkbaar niemand om vroeg? Zijn dit last-minute geannuleerde bestellingen? Wagens die door klanten bij ontvangst geweigerd zijn om gebreken? Of zijn ze stiekem al een tijdje standaard combinaties aan het produceren ten koste van andere day-one reserveerders die wel hun gekozen opties willen ontvangen en die daardoor langer moeten wachten?

J4914 10-09-18 | 16:37

Om rendabel te zijn is Tesla begonnen met duurdere versies van de Model 3, in dit geval die met 'long-range battery' en 'premium' interieur (waar veel mensen blijkbaar niet op zitten te wachten).
Pas later zou dan de base versie (van €35000) in productie gaan omdat pas tegen die tijd ook dit model rendabel gebouwd kan worden.

De hele hype (en het toekomstplan) van de Model 3 is juist dat het een relatief betaalbare auto zou worden, daarvoor zijn de meeste pre-orders geplaatst. Het was al lang bekend dat eerst een duurdere versie geproduceerd zou worden voor de goedkoopste beschikbaar kwam, alleen door de te strakke planning en problemen word het nu iedere keer vooruit geschoven.

Duffe 10-09-18 | 16:54

Dat weet ik.

Maar waar komen deze auto's die ze nu al klaar hebben staan dan vandaan?

magikeenklinkerhans 10-09-18 | 17:00

Als je 1 vreemde combinatie produceert, is het misschien rendabeler om daar meteen 10 of 100 van de lijn te laten rollen? En zo zouden ze dan een heleboel 'over' kunnen hebben.

Guurearder 10-09-18 | 19:39

Ik vind het ook vreemd. Het is logisch dat veel van de Day-1 reserveerders de echte Tesla fanboys zijn die al allemaal minstens één Model S, X of zelfs een Roadster hebben staan en dat die dus een duurdere uitvoering hebben besteld dan er nu van de band rollen. Maar het feit dat ze ze per direct kunnen afleveren, suggereert dat deze auto's "over zijn" terwijl ik me niet kan voorstellen dat ze al door de hele wachtlijst van goedkopere uitvoeringen heen zijn.

bitflip 10-09-18 | 21:01

Met al die opstart problematiek is het goed voor te stellen dat ze regelmatig maar in elkaar gezet hebben wat ze konden ipv wat er besteld is. Goed voor het testen van je productiesnelheid, je moet alleen achteraf nog even vraag en aanbod matchen.

En nu de ongein blijkbaar voorbij is mogen de langst wachtenden als eerste kiezen en de rest later. Niet zo raar allemaal toch.

2voor12 10-09-18 | 16:45

Beter inderdaad nu voor een normale prijs de markt induwen dan straks voor een schijntje moeten dumpen op last van de curator.

Johnny66 10-09-18 | 16:46

Al makende erachter komen dat de automotive een vak is . En dan maar aan de drugs / wiskey. Dat potentielen die kwalitatieve rommel uberhaupt nog willen .

magikeenklinkerhans 10-09-18 | 17:05

Ik schrijf dit niet als taalnazi (al ben ik dat wel) maar als die mail letterlijk is overgenomen, zijn de twee taalfouten (first-come, additional) opvallend. In communicatie naar eindklanten toe check je toch alle p's en q's ff 2 x?
Dat doet vermoeden dat het mailtje in allerijl getikt is... uit wanhoop? Of door iemand met heel veel slaaptekort? ;)

ED-209 10-09-18 | 17:16 | 1

Kreeg ik maar zo'n mailtje. Ik ben niet zo kritisch en ik sta ook de wachtlijst voor een Model 3. Mijn Outlander PHEV gaat over een paar maanden van 0 naar 22% bijtelling.

Pietjepaulusmaat 10-09-18 | 22:47

Je hebt de auto waarschijnlijk al helemaal afgeschreven, dan kan het zijn dat je die outlander kan blijven rijden en alleen bijtelling betaald over de werkelijke kosten. Kan interessant zijn als je niet teveel rijdt. Google maar eens op bijtelling over werkelijke kosten.

SanderVreibik 10-09-18 | 18:03 | 4

Bijzonder maar weer... Ik ben benieuwd wie er met de filmrechten van deze hele soap vandoor gaat.

harry19612 10-09-18 | 18:55

Leef je uit.

elfenstein 10-09-18 | 19:38

Wordt het een heldenepos of meer een tragikomedie?
Met die hele voorraad aftandse cheapies kunnen ze ook een heel nieuw seizoen dukes of hazzard maken als tesla op de fles gaat.
Dát wil ik wel zien.

Beffel0Bill 10-09-18 | 20:31

@elfenstein
Neuh ze maken d'r een slapstick van
Zie Musk stoned swingen

Rhenium 11-09-18 | 02:27

Werktitel: "De Tesla die ik met bitcoins wilde betalen."

theteach 10-09-18 | 20:15

Komt binnenkort in een flat-pack, net als Ikea spullen. Inclusief ontbrekende onderdelen. Zelf even de bodypanels op vorm hameren ook, how difficult can it be. Oh e nee spuitbusjes voor de lak krijg je er ook bij.

mr.Cam 11-09-18 | 09:54

Lijkt erop dat de testvloot nog even snel teruggedraaid is naar 0 miles en verkocht wordt om weer een weekje liquiditeit te genereren. Toch nog even wachten tot het doek valt.

electrion 11-09-18 | 15:22 | 1

zou m'neer Elon Musk oversextst zijn?
dit lettende op debenamingen van zijn auto types: bv.
Model S,
Model X,
Model 3
men weet de 3 wordt ook wel als E geschreven, zoals bv 5: de S is. etc.
wel, en in n andere volgorde;
verschijnt er dan Model S3X
oftewel model SEX...?
wat moet ik hiernu weer van denken? hij is rijk zat om met meerdere Modellen tegelijk sex te kunnen hebben, met of zonder tegen betaling.

CamaroHans 11-09-18 | 16:26

Dit heb je helemaal zelf ontdekt?

electrion 11-09-18 | 15:33 | 1

@elfenstein, ja haha:
de dukes of hazard in n Tesla ipv Dodge
of Michael Knight in n Tesla ipv KITT, ( n Pontiac)
haha, ik zou mn lachen niet meer kunnen inhouden!!!

CamaroHans 11-09-18 | 16:32

The General Elon!

Reageer