Autobahn

McLaren wil dat iemand anders Stoffel Vandoorne contracteert

Voormalig Formule 1-paradepaardje McLaren is tegenwoordig meer een eindstation voor groten en een toekomstverbrandingsplaats voor grote racetalenten. Het lijkt erop dat ook Zak Brown dat inziet, want hij maakt reclame voor Stoffel Vandoorne 

Sinds het vertrek van Lewis Hamilton in 2013 is de vorm van McLaren eigenlijk een grote neerwaartse spiraal geweest. Daar heeft de komst van Fernando Alonso in 2015 niets aan kunnen veranderen. Voor de Spanjaard is dat jammer geweest, maar niet echt een punt, hij had al twee wereldtitels op zak. Ook zijn aanvankelijke ploeggenoot Jenson Button had die smaak al mogen proeven dankzij zijn jaar bij Brawn GP. 

Toen Jenson zijn helm inwisselde voor een triathlonfiets schoof McLaren Stoffel Vandoorne in zijn stoeltje. De Belg was geboren met een stuurwiel in zijn hand en had alles onder de Formule 1 al gewonnen en zou nu de koningsklasse van het autorijden eens laten zien wat hij kon. Dankzij de 'Lada Niva' die McLaren hem gaf werd dat niet het succes waarop iedereen hoopte. 

Lando Norris

Het vreemde is dat McLaren nu Stoffel inwisselt voor Lando Norris. Wederom een jongen die alles wat je maar kunt wint al heeft gewonnen. Het is voor Lando te hopen dat McLaren niet weer alle levenskracht uit zijn carriere zuigt en hem na twee jaar aan de kant schuift.

Zak Brown ziet het overigens heel anders. Hij moest Lando wel aannemen, anders zou een andere ploeg hem wegkapen. Daarbij heeft hij bij alle teams reclame gemaakt voor Stoffel Vandoorne. Tegen RaceFans zegt Brown op de vraag of hij een beetje op de Belgische trom gaat slaan: "I already have and anything we can to do to help Stoffel we would help him in a heartbeat. We consider him family. He’s been outstanding to work with. Hopefully he lands in Formula 1, that’s where he deserves to be. We have some other racing activities that you guys know we are reviewing but I wouldn’t hesitate to keep Stoffel in the McLaren family if there’s a seat available and he has a desire to race in it."

Tja Zak, je had hem natuurlijk ook zelf een contract kunnen geven.

Reacties

Memek 10-09-18 | 12:43 | 1

Lando wordt alweer de nieuwe Hamilton genoemd. Ja, ja.......................

WatMoetJeNu 10-09-18 | 13:35

Lando is geen slechte racer, zeker niet, maar hij wordt enorm gehyped door de Britse media, die naast Hamilton op dit moment niemand anders hebben waar ze op kunnen focussen. Het is dus voor de Britten te hopen dat Lando het beter doet dan Stoffel, anders rijdt er straks, als Hamilton is gestopt geen enkele Brit in de F1.

WatMoetJeNu 10-09-18 | 13:33 | 3

Stoffel is inderdaad een goede coureur, de dankzij het slechte materiaal van McLaren zijn potentieel niet heeft kunnen laten zien. Ik hoop inderdaad dat hij volgend jaar wel weer ni een stoeltje zit en dan wel laat zien wat hij kan.
Het probleem bij Stoffel is alleen niet zijn racecapaciteiten, die zijn wel duidelijk, Stoffel is moeilijk te marketen. Hij heeft een wat grijze muis uitstraling, mist uitstraling en zal daardoor weinig grote sponsoren weten te trekken. En helaas, ook al ben je een getalenteerde racer, je zult toch sponsoren moeten opleveren voor je team en liever nog een paar sponsoren mee nemen naar een nieuw team. Ik zie Stoffel dat niet snel doen.

Deviant 10-09-18 | 13:54

Ik denk niet dat zijn uiterlijk er iets mee te maken heeft, laten we eerlijk zijn, Max trekt ook geen volle zalen.

CamaroHans 10-09-18 | 14:15

Max trekt wel volle circuits. Heb je wel eens langs de baan gekeken?

aero911 10-09-18 | 15:35

Hahahahahaha! :-)

kwakindezak. 10-09-18 | 16:40

Renault en McLaren, een perfecte combinatie om je carrière te beëindigen.

Reageer