Autobahn

Verstappen en Ricciardo verwachten geen Monaco-gevoel in Singapore

De GP  in Singapore komend weekend gaat geen herhaling worden van Monaco 2018, vrezen zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo. Ferrari is zoveel beter geworden dat ze misschien wel langszij gaan komen.

Dit jaar was het team van Red Bull Racing oppermachtig in Monaco. Daniel Ricciardo stond bovenaan alle sessies en won de race, terwijl Max Verstappen ook lekker meedeed, totdat hij in de derde vrije training zijn auto afschreef. In Singapore wordt het anders, volgens de twee rijders.

Max Verstappen zegt erover tegen RaceFans: "Zo geweldig als in Monaco gaat het waarschijnlijk niet meer worden." De kansen van Red Bull om de boel te domineren zijn afgenomen, het moet meer van de strategie komen. "Natuurlijk staan we in Singapore dichterbij de rest, waardoor allerlei uitkomsten mogelijk zijn in de race, door safety cars en strategie."

Max verwacht ook niet dat hij of Daniel vooraan gaan starten: "Het halen van pole position is misschien wat moeilijker, omdat de anderen best grote stappen met hun motoren hebben gemaakt. Ik verwacht dat ook weer in Singapore, er zijn toch best veel rechte stukken waar ze het verschil kunnen maken. Maar als we binnen drie of vier tienden kunnen blijven is het goed."

Ricciardo

Australiër Daniel Ricciardo, die in Monaco ondanks een kapotte motor de race wist te winnen met zeven seconden voorsprong op Sebastian Vettel, ziet het ook somber in. Hij verwacht dit weekend toch achter de Duitser in zijn Ferrari te rijden: "Ik heb het gevoel dat ze erg verbeterd zijn sinds Monaco. Wij ook, maar niet zoveel als zij vooruit zijn gegaan."

Daniel denkt dat de rode bolides in Singapore de favorietenrol spelen. Red Bull is de voorsprong uit het stratencircuit in het prinsdom kwijt. "Hopelijk liggen we dicht genoeg bij de Ferrari's." Wat ons betreft liever niet zo dichtbij als vorig jaar.