Autobahn

Onbegrip bij Nedcar: werknemers gaan weer staken

Vandaag is het wederom raak: werknemers van VDL Nedcar leggen het werk neer. De vakbonden hebben opgeroepen te staken om zo 3,5% loonsverhoging op jaarbasis af te dwingen.

De Limburgse werknemers van VDL Nedcar kunnen er maar niet uitkomen met hun werkgever. Vandaag leggen ze, op aandringen van de vakbonden, alweer het werk neer. Niet omdat ze het oneens zijn over eventueel overwerk, maar puur vanwege de centen. Ze eisen een stabiele werkplek met goede werkdruk en mogelijkheden tot opleidingen loonsverhoging van 3,5% op jaarbasis. "De bedrijven maken nu forse winsten en wij vinden dat de werknemers daarvan een graantje mee mogen pikken", zegt Hans Wijers van FNV Metaal tegen de NOS.

Er is dit jaar al meerdere malen gestaakt, wat bij Nedcar leidde tot een aanzienlijke productieachterstand. In een poging om de werknemers toch aan het werk te krijgen, kwam het bedrijf gister met een voorstel van 2,86% loonsverhoging en nog eens elf miljoen euro voor scholing. Volgens werkgeversorganisatie FME is dit het uiterste voorstel dat gedaan wordt. 

Achterstand

Er wordt verwacht dat ongeveer 1.000 van de 7.000 werknemers het werk neerlegt. Hierdoor hoeft Nedcar niet de hele productie te stoppen, maar rollen er vandaag gewoon auto's van de band. Het zullen er alleen minder zijn dan normaal. De gevolgen zijn er niet minder om: de achterstand van ongeveer 2.000 auto's wordt alleen maar groter. Omdat VDL contractueel gebonden is een bepaalde hoeveelheid auto's voor opdrachtgever BMW te produceren, moeten de werknemers de achterstand op een ander moment toch weer inlopen.

De directie van het bedrijf hoopt dat de werknemers inzien dat het staken meer schade doet dan dat ze denken. Zeker nu het bedrijf onderhandelt met opdrachtgever BMW over het aantal auto's dat volgend jaar uit de fabriek moet komen. Hierbij helpt het niet dat er een groeiende productieachterstand in de boeken staat.

Reacties

Pong 07-09-18 | 12:50 | 6

VDL redt Nedcar, FNV vindt dat kennelijk geen goed plan en probeert de fabriek op alle mogelijke manieren de nek om te draaien, te beginnen met het frustreren van de enige opdrachtgever. Grote klasse vakbonden, grote klasse.....

Bello de Hond 07-09-18 | 13:11

Nou Pong wil jij dus dat men hun bek dichthoud en gewoon doorgaat. Niet eens een fatsoenlijke loonsverhoging kan krijgen. En over 4 jaar zegt Mijnheer BMW houdoe en bedankt en mijn portemonee zit vol. Na het zuur zou toch het zoet komen..

TuurlijkNiet 07-09-18 | 14:39

Bello een loonsverhoging van 2,86% per jaar is toch zeker fatsoenlijk te noemen. Maar rupsje nooit genoeg (FNV) is het onderhandelen verleert is weigert met minder dan 3,5% genoegen te nemen. Als ik BMW was geweest en ik zou een achterstand zien, dan had ik echt niet het contract verlengt. En in plaats van dat het personeel er dan 2,86% bij krijgt, krijgt het personeel 30% minder omdat ze ineens een WW-uitkering nodig hebben en dat is het uiteraard allemaal de schuld van VDL niet van de bonden..

Bello de Hond 07-09-18 | 15:01

Op dit moment is er overal een tekort aan werkkrachten hoor... En fatsoenlijk sinds 2008 is er niet meer dan 1 tot 1.5 % bijgekomen. De inflatie was al gemiddeld 1.88 %. En dat gedreig met ww steeds wordt ik ook misselijk van. Je denkt dat er hele lieve hardwerkend mensen aan de top van het bedrijfsleven zitten die het echt het beste met je voor hebben... Nee de knijp en piep methode toepassen dat het enige wat er gebeurd...

borgmonster 07-09-18 | 20:42

@bello: maar je moet wel weten wat je positie is. Als er niet onderhandeld kan worden bij je huidige werkgever en het is voor jou een breekpunt, dam moet je ergens anders solliciteren waar je wel noodzakelijk bent. Kan dat ook niet, dan moet je accepteren dat he zwak staat. Jammer dan. FNV staakt om het staken en om hun eigen gewin. Die zitten er niet voor de arbeiders.

Cen Bramer 07-09-18 | 22:22

Ach Bello, ben je er weer om te laten zien dat je écht de ballen verstand hebt van hoe bedrijfseconomie werkt? Nu 1,9% (!) meer loon, volgend jaar bij de eerste reorganisatie de WW in.

"wil jij dus dat men hun bek dichthoud en gewoon doorgaat" Laat me niet lachen. VDL heeft jullie stelletje ondankbaren uit de werkloosheid gehaald nadat de tent dicht ging. Doei Volvo en Mitsubishi, die waren al klaar met dat zeikende Limburgse volk. Nu BMW nog de order weghalen en dan kunnen jullie allemaal FNV Metaal bedanken voor de geweldige loonsverhoging.

Succes met meer eisen door je eigen bedrijf kapot te maken. Ik hoop dat een paar Polen of Slovenen binnenkort aan de slag mogen voor BMW in hun land, want daar zijn ze nog dankbaar.

Als ik VDL was, zou ik volgende maand al gaan reorganiseren en de rotte appels eruit halen.

SanderVreibik 08-09-18 | 00:49

Bello, als er voor de werknemers van VDL echt zoveel ander werk is dan moeten ze dat maar gaan doen. Dan gaat VDL vanzelf meer betalen.
Zo niet dan moeten ze vooral niet zeiken nu.

Marcel66664746 07-09-18 | 13:11 | 8

De werknemers van Nedcar moeten tot in de lengte der dagen bukken en buigen in uiterste dank . VDL had niets gedaan wanneer het niet goed geld opleverde en dat doet het dus ook. Daarbij heeft VDL ook de overheid flink laten meebetalen in het hele proces. Er wordt flink geld verdiend bij Nedcar. De werknemerseis van 3,5% is niet teveel gevraagd.

Bello de Hond 07-09-18 | 13:15

Kun je zien wat voor een criminelen het zijn (directie van VDL) alleen als er genoeg geschoven wordt komt men naar Nederland. Nee, laat de arbeiders maar als slaven behandelen en wij strijken alles binnen. Want we zijn zogenaamd zo sociaal... Ga met die fabriek naar midden afrika daar kunnen ze nog meer verdienen. Oh nee wacht ff daar is het land niet stabiel genoeg voor om de inverstering te waarborgen..

JanvandeBiertent 07-09-18 | 13:28

Als slaven behandelen, hoe kom je erop.
Vakbonden slopen meer werkgelegenheid dan ondernemers kunnen aanbieden.

Marcel66664746 07-09-18 | 13:50

Mwah, er is op dit moment meer werk dan werknemers kunnen aanbieden.

Gregovic 07-09-18 | 14:03

@Bello,

je hebt duidelijk geen idee waar je het over hebt. Het uitgangspunt van VDL is juist om zo veel mogelijk in Nederland te doen. En de hele VDL directie zit juist volledig in Nederland (en komt ook regelmatig bij Nedcar). Zelfs Wim van der Leegte zelf nog hoewel die officieel met pensioen is. En ik durf wel te zeggen dat de beschuldigingen van uitbuiten van medewerkers hem echt wel aan het hart gaan want dat is dus echt niet zo.

Gregovic 07-09-18 | 14:05

@Marcel, het leverd geld op, goed geld is het nog niet eens zo zeer en er moet ook buffer opgebouwd worden voor de investeringen die er gedaan moeten worden in de toekomst. Nedcar medewerkers hoeven echt niet op de knieen om de VDL groep te aanbidden, maar een beetje realisatie hoe krap de marges in de automarkt zijn en hoe dicht bij "over en uit" ze geweest zijn zou geen kwaad kunnen.

Bello de Hond 07-09-18 | 14:39

@Gregovic

VDL krijgt de opdracht binnen om voor bmw auto's te bouwen tegen €x per auto. En voor de rest doet VDL geen moer. Niet inventief/ zorgt niet zelf voor nieuwe methodes. Gaat niet verder shoppen om met andere merken te onderhandelen . enz enz.
VDL is gewoon een tussenbedrijf die afhankelijk is van de "goedheid"(kostplaatje) van wat er vergeven wordt. Niks meer en niks minder. En zoveel mogelijk in Nederland doen wordt niet echt uitgedragen door de samenleving om mensen na jaren van loonmatiging eens een fatsoenlijke compensatie te geven. Want ja als je daar voor gaat staken dat is op dit moment not done (volgens groot deel van de maatschappij.)

DatInternetDingetje 07-09-18 | 17:54

@Bello de Hond
Ik denk dat u wat dingen door elkaar haalt? VDL is geen auto fabrikant, het is een assemblage bedrijf.
Zo'n bedrijf doet precies wat de naam aangeeft: assembleren. Ze ontwikkelen geen auto's, de productie methodiek wordt door de klant aangedragen.
Andere merken binnen halen op de mini productie lijn is onmogelijk, een nieuwe productie lijn vergt een enorme investering.
En ja.. VDL is een onderneming, ze willen / moeten winst maken.. dat is ongeveer het doel van het spelletje is het niet?

Ik weet niet hoe VDL het personeel behandelt, heb er niet gewerkt, ik weet alleen wel dat VDL zorgt voor zo ongeveer de enige behoorlijke werkgelegenheid in die hoek.
Not being rude... werknemers die denken dat ze beter kunnen mogen de keuze maken te verkassen en elders rijk te worden?

Cen Bramer 07-09-18 | 22:44

LAchen man, Marcel: "VDL had niets gedaan wanneer het niet goed geld opleverde en dat doet het dus ook. " Alsof jij je diensten aanbiedt aan VDL voor de hobby. Jullie zeiken toch nu ook om meer geld?

"Marcel en Bello hadden niets gedaan in die fabriek wanneer het niet goed geld opleverde en dat doet het dus ook. "

wmtriple 07-09-18 | 13:18

Vakbonden maken meer kapot dan drank goed kan maken ;-)

Marcel66664746 07-09-18 | 13:47 | 1

Heeft iemand wel eens een verbetering van salaris of werkomstandigheden die door de vakbonden is uit onderhandeld geweigerd?

Bello de Hond 07-09-18 | 14:41

Vertel jij nu maar eens dan wat Jij de laatste jaren al hebt gehad... Geloof dat je maar 1 ding kan opnoemen en dat is geld... en voor de rest denk ik dat het daarbij blijft.

Marcel66664746 07-09-18 | 13:54 | 1

Iemand?

SanderVreibik 08-09-18 | 00:54

Ik heb in het verleden mijn CAO geweigerd. Een CAO is alleen maar goed voor de onderste helft van de werknemers want een CAO voor bijvoorbeeld metselaars is gericht op de gemiddelde metselaar. Een bovengemiddelde metselaar wordt dus onderbetaald en een slechte metselaar komt goed weg.
Sorry, maar dit is een linkse vorm van solidariteit waar ik niet van houd, dus heb ik destijds een betere overeenkomst uitonderhandeld.

eekeek 07-09-18 | 14:15 | 4

Het is niet: De Limburgse werknemers van VDL Nedcar kunnen er maar niet uitkomen met hun werkgever.
Maar: De vakbonden die de onderhandeling leiden kunnen er maar niet uitkomen met de FME..
FME is het verbond van werkgevers, waar VDL Nedcar hooguit 4% stemrecht in heeft.... Zelfde als DAF.. Dit zijn echter wél de bedrijven die keer-op-keer door de stakingen getroffen worden, terwijl juist deze best bereid zijn de door te onderhandelen.

Bello de Hond 07-09-18 | 14:43

Nou dan hoeven ze maar 1 e-mailtje te sturen naar de toeleverbedrijven dat zei ook eens wat toegefelijker dienen te worden ivm vakbondseisen. Dan zijn ze er zo uit.

eekeek 07-09-18 | 16:22

Tuurlijk, die springen allemaal tegelijk in het gareel... na een mailtje...

Bello de Hond 07-09-18 | 16:33

jha... want waarom niet ??

Techtalent 07-09-18 | 17:50

... arbeiders...

Stijlloos_27_ste 07-09-18 | 14:30 | 2

In Zwolle het zelfde werkgever wil wel FME wil niet

Bello de Hond 07-09-18 | 14:44

@stijlloos

Wat wil de werkgever wel en de vakbond dan niet ??? Als je zegt dat de werkgever bereid is 3 % is te geven en de vakbond wil 3,5% dan kan je niet zeggen dat de werkgever wel wil....

Cen Bramer 07-09-18 | 22:41

Echt?! Je werkgever ONWELWILLEND noemen als ie niet 0,5% extra geeft? Lolbroek

Amazing Tukker 07-09-18 | 14:44 | 8

3.5% - voor een jaarsalaris van € 30.000 is dat € 1.050, ofwel bruto € 87,50 per maand
NedCar biedt 2,86%, da's € 71,50 per maand.

De vakbond probeert NedCar om zeep te helpen om € 16.00 bruto per maand, da's netto een euro of 5, 6.

Doet me een beetje denken aan de Olau…
De werknemers gingen staken, ik weet niet zo gauw meer waarom. Waarschijnlijk voor een snipperdag en een paar gulden per maand meer. De dag dat der staking inging was ook de dag dat de moedermaatschappij de poorten van het bedrijf dicht deed: in een krimpende markt nèt quitte spelen, en dankzij vakbonds-ego's verlies leiden, daar hadden ze gewoon geen trek meer in.

Bello de Hond 07-09-18 | 14:50

€87,5 min €71.50 per maan is €16 euro... maal 12 maanden €192 euro. Zeg dat je nog 25 jaar moet werken €4800 euro bruto en dan heb ik het nog niet over dat je misschien elk jaar nog een 2% krijgt over het totaal. Iedereen schijt in deze generatie echt in hun broek... Mijn ouders die hebben bv 13 ADV dagen voor elkaar gekregen. ... stel loon €80 maal 13 adv dagen =€1040 euro perjaar. de rest van ons leven.

Pong 07-09-18 | 15:26

Nedcar heeft ±6.500 mdw. Op maandbasis kost die netto € 6,- die jij er op je loonstrookje bij krijgt, de eigenaren € 104.000. Op jaarbasis is dat € 1,25 miljoen. Dat hebben de meeste mensen, ook de directie van VDL, niet in hun achterzak zitten. Keuze is simpel: wil je zo duur in je productie worden dat het voor BMW voordeliger wordt om de productie naar elders te verplaatsen, of doe je met z'n allen je best de meest aantrekkelijke assemblagefaciliteit voor BMW te zijn. Keuze is simpel, lijkt me......

Bello de Hond 07-09-18 | 15:40

Hoeveel winst hebben ze gemaakt in 2017??? Of is het een zwaar gesubsidieerde toko zoals de plaatselijke werkvoorzienings schap???

Bello de Hond 07-09-18 | 15:44

van FF net gegoogld winst ging in 2017 van 125 miljoen naar 144 miljoen.... dan lukt de 1.2 miljoen echt niet hoor.... lol

Pong 07-09-18 | 15:51

Tsja, winst maken is vies, daar houdt niemand van. Geen gezeik, iedereen rijk. En als de autofabriek in Genk tegen BMW zegt dat ze het goedkoper en beter doen dan in Born én betrouwbaarder zijn, wat zou BMW dan in hemelsnaam nog bewegen om de productie in Born te houden? Iets met kip, gouden eieren......

Bello de Hond 07-09-18 | 16:31

Jij kijkt niet verder als de benulex volgens mij... en je hebt alleen maar bmw ...... misschien is het wel verstandig om eens in iets anders te inversteren ipv auto's... Wat dacht je van militaire voertuigen??? Heel europa moet hier flink in gaan inversteren en vervangen..

borgmonster 07-09-18 | 20:51

Mensen zijn niet meer trots op het bedrijf waar ze werken maar werken alleen voor het geld. DAT is hier ook het probleem.

Cen Bramer 07-09-18 | 22:31

@Bello de Hond écht? de tent frustreren voor €4800,- bruto in 25 jaar, oftewel €192,- per jaar bruto? Daar gaat nog 40,85% inkomstenbelasting vanaf, hou je nog 113,56 over. Hebben we het over €9,46 netto per maand over.

Hoeveel huur-, zorg-, kinder-, etc. toeslag ga je mislopen door dat 10-tje per maand?

Het levert je netto 0,0 op, behalve een kapotte sfeer op 't werk en op de lange duur 70% van je laatst (verdiende) gekregen loon.

Dumpert_Reaguurder 07-09-18 | 18:27

Is de vakbond al weer vergeten dat VDL die hele fabriek van de ondergang heeft gered... Iedereen huilie huilie dat de tent dicht ging en ze op straat kwamen.... nu huilie huilie omdat ze meer geld willen.....

lekkeraustralie 07-09-18 | 20:47 | 1

Goed zo jongens en meiden. De productie wordt binnenkort overgeheveld naar India of zo.Dan zeurt er niemand meer en kun je lekker thuis zitten en uitslapen. Daarom waren Ford, Toyota en GM snel uit Australie verdwenen. De werknemers begonnen te zeiken en de vakbonden zeiden dat dat mocht. Duizenden mensen op straat. (en geen loonsverhoging). De wereld is groter dan je eigen land.

Cen Bramer 07-09-18 | 22:36

Niet alleen Australië: NedCar was al eens dood, Antwerpen is dood, Ryton dicht, Luton gesloten. Maar in Slowakije, Polen, etc. is het opeens booming.

Cen Bramer 07-09-18 | 22:39

"Er wordt verwacht dat ongeveer 1.000 van de 7.000 werknemers het werk neerlegt." Jeezzzz! Toen Mitsubishi de stekker er uit trok, kostte dat 1500 man hun baan. Heeft VDL gewoon 5500 extra banen gecreëerd?

Die 1000 stakers kwamen er met Volvo en Mitsubishi in het verleden zeker ook al niet uit?

Ir. Wilhelmus 08-09-18 | 00:35

knetter knetter knetter gek. ik werk zelf in de metalektro. 3% in juli 2019 en 3% in 2020. lijkt me geen slecht aanbod. en dan ga je zo disproportioneel staken. echt werkelijk waar niet te geloven.

fnv is werkelijk waar werkschuw extreem links communistisch tuig. dat 7000 man aan het staatsinfuus moet is voor hun een voordeel

SanderVreibik 08-09-18 | 00:59

Enige jaren terug werkte deze tactiek van de vakbonden ook zo lekker bij een zekere tabaksfabrikant. Volgens mij is die fabrikant niet veel later uit nederland vertrokken. Ben benieuwd of de werknemers allemaal alweer werk hebben.

Vitaly Chernobyl 08-09-18 | 08:54

De redactie vertelt zowiezo maar het halve verhaal. Hoeveel hebben de medewerkers er de laatste jaren bijgekregen? Werken ze al jaren voor een achteruitgang in koopkracht of was het altijd een goudgerande CAO? Dat maakt voor mij veel verschil voor het al-dan-niet aanwezig begrip voor de staking.

Agenten bjivoorbeeld hebben de afgelopen keren voor zichzelf een goudgerande CAO uitonderhandeld met bonsusschaal en blijven maar doorzeiken. Daar heb ik dus geen begrip voor.

Wees_eens_creatief 08-09-18 | 09:25

De vakbond heeft de laatste 20-25 jaar binnen NedCar geen fuck voor elkaar gekregen, louter opdrachtgevers weggejaagd. Dat gaat nu ook weer gebeuren en staan de mannetjesputters weer met een grote mond voor de camera.
*
Je zult verdorie een jong en talentvol medewerker zijn binnen de club; jij wil werken en groeien, maar een stel old-timers verkloot het voor je. Schande!

Reageer