Autobahn

Werknemers VDL Nedcar gaan staken om overwerk

VDL Nedcar kampt met een kleine achterstand in de productie van verschillende BMW- en MINI-modellen. Daarom willen ze de werknemers verplichten tot overwerk. Deze zijn het er niet mee eens en moeten van de vakbond gaan staken.

Stel u eens voor dat u prettig werkt bij een groeiend bedrijf, een goede werkdruk heeft en een baas heeft die opleidingen voor u betaalt. Prettig toch? Maar als deze baas dan vraagt of u hem een halve zaterdag kunt helpen, dan accepteert u dit niet en schakelt gelijk de vakbond in. Deze adviseert vervolgens om keihard te gaan staken. Dat is in een notedop de situatie waarin VDL-Nedcar zich bevindt. 

Het bedrijf in Born kampt met een achterstand van meer dan 2.000 auto's, veroorzaakt door meerdere stakingsdagen en de vakantieperiode. Helaas lukt het de directie niet om de werknemers zover te krijgen een stap extra zetten om door hunzelf veroorzaakte schade in te lopen en zo te voldoen aan de eisen die BMW hen stelt. Indirect zetten ze daarmee hun eigen banen op de tocht want als BMW hierdoor het contract niet verlengt bij Nedcar, dan kan iedereen weer gaan staken omdat ze ontslagen dreigen te worden.

Om dit scenario te voorkomen verplichtte de directie daarom alle medewerkers om twee zaterdagen een avonddienst extra te draaien. Iets dat niet mag volgens de vakbond. Als alternatief werd er aangeboden om vier halve zaterdagen in te plannen. Elke werknemer moest dan twee halve dagen voor zijn rekening nemen. Maar ook dit werd van tafel geveegd door de leden van de bonden. Helaas weet Nedcar hier officieel nog niets vanaf en gaat er dus nog steeds van uit dat hun werknemers gewoon de halve zaterdagen komen werken.

Vakbonden

Het is weer een typisch voorbeeld van vakbonden die 'het beste' met hun leden voorhebben, maar in de praktijk geen greintje inzicht in de situatie tonen. Eerst veroorzaken ze een achterstand, en als het bedrijf dit dan moet inlopen, zorgen ze voor nog meer oponthoud. Daardoor worden onderhandelingen met opdrachtgevers in de toekomst niet makkelijker. 

Daarnaast staat het ook de werknemers van Nedcar allerminst netjes dat ze niet de wil tonen om een twee keer een halve dag extra te werken terwijl er voor de aankomende jaren al een mindere werkdruk is beloofd. Het lijkt erop dat de Franse Slag is neergedaald in Born. 

Reacties

RRC72 31-08-18 | 09:19 | 5

Dan gaat de Autobahn redactie toch mooi op eigen kosten 4 weekenden in de fabriek staan? Staken lijkt mij inderdaad ook niet de beste oplossing, maar wel erg kort door de bocht om te opperen dat het eigen schuld is en dat ze maar gewoon moeten komen opdraven.

Vier halve zaterdagen klinkt vast leuk op papier bij de directie, betekent feitelijk 4 volle zaterdagen kwijt. Weekendje weg gepland? Jammer joh.

Gewoon betaald met dikke opslag, medewerkers die het extra centje wel zien zitten komen wel, misschien nog wel een dag vaker om te compenseren voor de mensen die gewoon van hun weekend willen verdienen.
Oh nee, dat kan niet. Kost geld.

Tychikus 31-08-18 | 09:51

Als ik je had kunnen minnen, dan had ik dat gedaan. Wat een kortzichtige standpunten neem jij in.

Publius 31-08-18 | 11:23

Het is nog niet zo lang geleden dat die fabriek bijna definitief gesloten werd. Ga vooral lekker kortzichtig met deze werkgever om en laten we dan eens kijken bij de volgende recessie wie er weer allemaal massaal in de bijstand en ww zitten.

issieookweer 31-08-18 | 11:38

@RRC: Een lopende-bandproduktie kan alleen functioneren als iedereen er is, tot de laatste man. Jouw kommentaar toont dat je daar geen flauw idee van hebt.

Voeg daar ook nog vakbondslidniveau in kortzichtigheid en een onderdemaatse mentaliteit aan toe en dan is jouw kommentaar niet vreemd meer.

Cen Bramer 31-08-18 | 11:42

Geniet van je "geplande weekendje weg"! Het kon wel eens de laatste zijn.
Van 't UWV krijg je geen weekendjes...

Lastig hoor, al die werknemers die thuis onder de plak zitten. Zeggen liever "Nee lul!" tegen hun broodheer, dan "Nee, sorry... maar de 4 monden hier thuis moeten wel vol" tegen het vrouwtje.

Bytemaster 31-08-18 | 11:43

Kan me nog herinneren dat toen VDL de boel net had overgenomen en de fabriek weer liet draaien er korte later stakingen gepland waren uit empathie met werknemers in andere autofabrieken. Misschien moeten ze dit overwerk dan maar zien als compensatie voor die uiterst stupide actie.

appelboor 31-08-18 | 09:25 | 1

" Elke werknemer moest dan twee halve dagen voor zijn rekening nemen." ... dat klinkt alsof ze er niet (extra) voor betaald krijgen. Wat is het nou: meer werken, meer geld? Of meer werken, niet meer geld?

Roeieber 31-08-18 | 10:54

AD 20-8-18: "Medewerkers krijgen conform de regels betaald voor het overwerk".

Zatkniss 31-08-18 | 09:27 | 1

Men is kort van memorie. VDL heeft Nedcar van de ondergang gered en het personeelsbestand 7X groter gemaakt. Nu wordt er iets gevraagd en men geeft niet thuis ^s werelds is ondanks loon. En ja ik ben ook regelmatig voor het werk in de weekenden op pad zonder extra geld.

Publius 31-08-18 | 11:23

+ 1

Cen Bramer 31-08-18 | 09:36 | 3

Hup BMW, haal die productielijn hier maar weg en breng 'm naar Slowakije of Roemenië. Klaar met dat geneuzel in Born. De vakbond maakt meer kapot dan je lief is.

Tychikus 31-08-18 | 09:49

Precies! Mijn idee.

Publius 31-08-18 | 11:23

+ 1

glaaf 31-08-18 | 11:33

yes!

SanderVreibik 31-08-18 | 09:44

Achterlijk volk, VDL is een hele goede werkgever, daar mag je als werknemer best eens blij mee zijn.

The Ugly 31-08-18 | 09:46 | 2

Ik ken de details niet, maar als jij als directie wilt dat je personeel in het weekend gaat werken zonder dat ze daartoe verplicht zijn dan zul je daar iets tegenover moeten stellen. Lijkt mij dat er best wel werknemers voor open staan, als het maar genoeg schuift. Vind het te makkelijk om het gelijk maar af te schuiven op het personeel. Of je nou werkgever of werknemer bent, je moet altijd staan voor je eigen belang anders loopt men gewoon over je heen. Als je werkgever nu het water aan de lippen staat dan is het natuurlijk wel in jouw belang om een beetje flexibel te zijn.

falkoro 31-08-18 | 10:59

De details zijn dat dit overwerk gewoon is betaald, inclusief eventuele toeslagen.

Techtalent 31-08-18 | 12:49

En dat de achterstand is opgelopen mede door de eerdere stakingen. Als de targets niet gehaald worden is de kans groot dat BMW "doeidoei" zegt en ven je dief van eigen portemonee. Beetje mentaliteit tonen en met zijn allen ervoor gaan is teveel gevraagd.

Tychikus 31-08-18 | 09:48

De bonden zijn de weg helemaal kwijt. Er is maar één bedrijf dat werkgelegenheid creëert voor mensen die absoluut niets kunnen. En als dubbele handicap uit de regio Zuid komen. En uitgerekend bij het enige bedrijf dat zich daadwerkelijk bekommert om werkgelegenheid gaan de bonden dwarsliggen zodat productiedoelen niet worden behaald en klanten gaan weglopen.

Wat is dat toch een walgelijk volk. De arbeider.

Ikgelooferniksvan! 31-08-18 | 10:10

Volgens mij wordt er vergeten dat 1200 van de 1500 "oude" medewerkers tijdens de ombouw van de failliete boedel een jaar thuis hebben gezeten en dat VDL hun ww aangevuld heeft tot honderd procent. Ondankbaar volk, die Limburgers. En ja, ik woon zelf in Limburg en werk er ook.

EmilioEsteves 31-08-18 | 10:15 | 2

Born is in Limburg toch? Dat is het probleem. Die gasten zijn achterbaks en praten raar. Soms moet je even een stapje harder en wat is nu een dagje werken voor nop, soms moet dat. Toewijding heet dat maar in Limburg schijten ze daarop, daarom is het zo'n treurige bedoening daar.

Roeieber 31-08-18 | 10:43

En dat zegt iemand met een Spaanse nick....

EmilioEsteves 31-08-18 | 14:40

Haha, klopt. De grap hier in Portugal. Iedereen die een beetje ambitie heeft is eigen baas en laat zich inhuren. Nagenoeg de helft hier is ZZP-er en als je dan een uurtje voor nop werkt maakt dat niet uit want op de lange termijn wordt je er beter van. Ik ben ook eigen baas en het leven is hier beter dan loonslaaf in NL.

Roeieber 31-08-18 | 10:52

Nedcar, dat is toch die ten dode opgeschreven autofabriek, die nu eindelijk eens succesvol draait? Dat moeten we niet willen natuurlijk. Hopelijk trekt BMW de stekker eruit, hebben ze verplicht alle dagen vrij.

watergeus 31-08-18 | 10:53

Laat die directie de overwinsten die overwerk veroorzaken dan ook eens helemaal ten goede komen aan de werknemers. Misschien hebben ze dan een deal?

bulk 31-08-18 | 11:05 | 1

Industrie is waar een vakbond echt nog relevant kan zijn. Als daar gestaakt wordt, kan het een bedrijf echt schade doen. Bij veel dienstverlenende bedrijven en de overheid draait de wereld toch echt wel door als er gestaakt wordt. Mijn indruk is dat een bedrijf als NedCar doorgaans best netjes met zijn personeel om gaat, in tegenstelling tot kutbedrijven als PostNL en Ryanair. De vraag is of dat je zo graag het gevecht wil aangaan met NedCar, over twee fucking verplichte overwerkdagen. Die ook nog worden uitbetaald. Waar de fuck hebben we het over?

Cen Bramer 31-08-18 | 22:53

+1

Freakazoid 31-08-18 | 11:06

Denk dat ze in die uithoek blij mogen zijn met een werkgever als VDL. Als de deuren daar zouden sluiten, wat jaren geleden al zo goed als gebeurde, dan is het een zware tegenslag voor de regio. Als er 2 werkdagen opgeofferd moeten worden om je baan te behouden (betaalde dagen) dan vind ik dat de werknemers ook die commitment naar hun werkgever moeten tonen. De hedendaagse werknemers zijn de moderne graaiers... ongeacht wat ze betaald krijgen, altijd maar klagen en geen stap extra willen zetten... enigsinds gegeneraliseerd ;-)

Tikkie Terug 31-08-18 | 11:17 | 2

Denk dat BMW hier zo klaar mee is. Produktie verplaatsen naar landen waar ze wel hun arbeidsplaats op waarde weten te in te schatten en laat ze in Born maar weer de WW induiken. Kunnen de Maduro's van de vakbond hun handelen proberen uit te leggen in het dorpshuis in Born. Ook als VDL-directie zou ik over de grenzen gaan kijken (als ze daar al niet mee bezig zijn).

wegmetons 31-08-18 | 13:13

Helemaal niet de WW, dan kunnen wij er met z´n allen voor opdraaien. Dit is gewoon ontslag door eigen schuld dus pleur ze maar gewoon gelijk de bijstand in.

CamaroHans 31-08-18 | 14:37

Ja want de bijstand kost ons lekker niks!

GhibliM 31-08-18 | 11:20

Lijkt mij dat in hun contract ook het e.e.a. staat over (verplicht) overwerk? En ipv 4x een halve zaterdag kan men toch ook 2 zaterdagen opperen? Bij ons is dat voor de meeste werknemers geen probleem, mits het redelijk vooraf wordt doorgegeven/gevraagd.
Wie weet kan VDL rekening houden met de 'welwillende' werknemers op het eind van het jaar. Een bonusje kan dan leuk oplopen. Moet de rest van de mensen die niet willen werken ook niet zeuren als ze opeens minder krijgen dan een ander.

Ben-Bataaf 31-08-18 | 11:25 | 2

PvdA in de oppositiebanken, vakbonden op de flanken.

Het begon met de leraren (zal niets met de aan D66 en GL verloren stem van de student te maken hebben), toen zorgmedewerkers (stemmen terug van SP) , de Politie (stemmen terug van PVV) en dan nu lekker rellen bij de degelijke Duitsers.

Ga zo door en Nedcar gaat voor de laatste keer op slot.
Dan heb je wat, oproer vakbond.

Freakazoid 31-08-18 | 11:30

Leraren zijn inderdaad van hetzelfde alooi.... 1.9 miljard erbij en nog door gaan staken... wat een debielen.

Cen Bramer 31-08-18 | 11:49

@Freakazoid Dat gaat namelijk over iets anders: niet om meer geld, maar om meer steun, erkenning, etc.

De meeste leraren vinden hun salaris prima, maar de overheid probeert ze af te kopen met meer geld. En dat terwijl ze meer collega's nodig hebben, minder bureaucratie, meer tijd voor onze kinderen en een beter niveau van de PABO studenten.

Leerkrachten worden behandeld als kinderopvangleidsters-met-psychologie-doctoraat.
Een klas met 35 kinderen, waarvan 25 psychische-/gedrags-/opvoed-/lichamelijke-/IQ- stoornissen hebben en een MinPres Rutte die het woord "kennis-econoomie" maar blijft scanderen.

Kinderen gaan naar school omdat het moet, niet omdat ze er nog iets leren.

Cen Bramer 31-08-18 | 11:34 | 2

Ik begrijp werkelijk niet waarom mensen in de 21e eeuw nog denken dat staken ook maar íéts oplevert voor "de goede zaak".

Zie het als een geldpers: aan de ene kant gaat papier en inkt er in en aan de andere kant komt er geld uit. Wat gebeurt er als je er een paar dagen geen inkt meer in stopt?

Aan de ene kant gaan er BMW onderdelen in, aan de andere kant komt jouw loonstrookje er uit. Wat gebeurt er als je er een paar dagen geen BMW onderdelen meer in stopt?

De ondernemer red zich wel, die onderneemt wel weer wat. Jij als geldgenerator moet je zorgen maken als de pers niets drukt en ze de pers, de rollen papier en de inkt naar een andere hal brengen. Er zijn 6 miljard handen op deze wereld, je bent zo vervangen.

Bello de Hond 31-08-18 | 13:30

Wat begrijp je dan niet... als je nooit staakt en alle veranderingen zo maar klakkeloos accepteert dan zal je vanzelf zien dat je als slaaf behandeld gaat worden. En joh laat BMW maar naar Mozambique gaan want het is daar zo een goed vestigingsklimaat.... geen oorlogen geen natuurrampen enz enz enz..

Cen Bramer 31-08-18 | 22:28

@Bello de Hond, laat maar, je bent niet geschikt om economische- en bedrijfsprocessen te doorgronden.

Bijt nooit de hand die je voedt.

Zander 31-08-18 | 11:58 | 1

Schandalig van de vakbond. Vakbond gooit eigen glazen in. Als bmw productlijn weghaalt is de wereld te klein. Als het een incident is, lijkt het mij netjes. Structureel moet er een aanpassing komen, staken is geen optie en is een uiterste noodmiddel en een zwaktebod van de vakbond.

Bello de Hond 31-08-18 | 13:27

Jha... mooi gezegd, als bmw weggaat. Gaan ze toch wel al ze in een ander land meer subsidie krijgen... Volgens mij ben jij ook nooit hoeven opkomen voor je rechten. Alles waar jij nu de vruchten van plukt is gekomen door de vakbond. Zonder dat zat jij nu als een galeislaaf je arbeid te verrichten...

Bello de Hond 31-08-18 | 13:25 | 2

Wat een gezeik allemaal hier. Mensen hebben het recht om te staken ... En als je 2000 auto's achter loopt(zullen de magazijnen van onderdelen wel uitpuilen van de toeleveranciers). En als redactie van dit stuk moet je je wat neutraler opstellen. En als BMW het niet goed genoeg vind gaan ze toch wel naar het buitenland of trekken de stekker er uit...

Cen Bramer 31-08-18 | 22:46

@Bello de Hond, "Wat een gezeik allemaal hier." past het niet in je straatje? ;-)
Het valt me op dat je, net als de 'mede'/'tegen'werkers waarover dit artikel gaat, nogal vanuit "IK" redeneert. Bekijk het eens vanuit "wij"!

- Wij hebben werk, omdat VDL een mooie opdracht van BMW heeft gekregen

- Wij zijn blij met ons werk, fijn dat VDL zo z'n best doet voor ons en ons gezin!

- Wij willen ons werk en ons inkomen graag houden, dus als team zet iedere medewerker, vanaf de vloer tot aan de directeur, zich in om BMW blij te maken. De vloer soms op een extra zaterdag, de directeur élke dag van 07.00 tot tenminste 23.00.

- Wij weten, dat als VDL zijn afspraak niet kan nakomen, wij geen werk meer hebben. We doen er dus alles aan om onze toekomst veilig te stellen.

- Wij weten ook dat de fabriek in Born van ons is. Niet van BMW, niet alleen van VDL, maar van iedereen die z'n steentje bijdraagt. We zijn als familie verantwoordelijk voor 7000 collega's met gezinnen. We weten dat we ervoor zorgen dat tenminste 28.000 mensen eten, drinken, onderdak, weekendjes weg, kleding, verjaardagskado's, en nog veel meer hebben, omdat wij trots zijn op onze fabriek en onze producten.

- We zeggen dan ook niet dat we als slaaf worden behandeld. We hebben een contract, een CAO, wetgeving en een geweldige werkgever. Alles is gewaarborgd en we krijgen loon naar werken.

Cen Bramer 31-08-18 | 22:49

Oh, ter verduidelijking: ik werk ben geen collega. Ik woon zelfs niet eens in Limburg.
Ik ben wel een ondernemer met een eenmanszaak, die huivert om personeel aan te nemen met de werkmentaliteit en arbeidsethos die er in NL is.

Dit verhaal is de open, etterende puswond die het probleem in al z'n lelijkheid weergeeft.

Gregovic 31-08-18 | 13:34 | 2

De VDL directie zit ondertussen met de handen in het haar. Dat ze niet altijd even goed communiceren kan ik uit ervaring wel bevestigen, maar dit moet toch wel duidelijk zijn. Wat kun je in godesnaam nog doen als bedrijfsleiding met dit soort volk in je bedrijf?

Bello de Hond 31-08-18 | 13:48

Wat dacht je van een paar dagen langer wachten op je auto.... toch niet zo een probleem.

Cen Bramer 31-08-18 | 22:55

Moet je die vakbondslui horen als ze een "paar daagjes langer" op hun kerstpakket met crackertjes en leverpastei moeten wachten. MOORD EN BRAND!

Verkantekeert 31-08-18 | 14:28

Autobahn heeft de reactie van de persvoorliegster van VDL klakkeloos overgenomen of is hier ook een belangenverstrengeling?

lekkeraustralie 31-08-18 | 15:52

Wie heeft er nog trots in zijn/haar werk ? Vooral niet tveel werken want misschien heb jij en je kinderen later ook een goeie baan. Staak maar lekker door. Ik wordt oud. (nooit gestaakt, keihard gewerkt en lekker met vervroegd pensioen met heel veel leuke dingen) Ga zo voort.

JCKeijzer 02-09-18 | 00:35

De invloed van de bonden is tanende, door af en toe te staken proberen ze het eigen imago wat op te poetsen en de Limburgers zijn dom genoeg om zich voor dat karretje te laten spannen.
Lekker staken mannen, misschien zit je straks weer alle dagen thuis en dan klagen dat er geen werk is.

Reageer