Autobahn
Trolololo

'Hockenheim en Liberty akkoord over GP van Duitsland 2019'

Lang leek het erop dat Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg in 2019 niet voor eigen publiek konden schitteren, maar inmiddels bereiken ons tegengestelde berichten: Liberty Media en de Duitse organisatie zijn er uitgekomen.

Het goede nieuws wordt gebroken door de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De krant meldt dat de partijen afgelopen weekend in Spa tot een mondelinge overeenkomst gekomen zijn, en de kans groot is dat we Hockenheim ook in 2019 als 21ste Grand Prix op de kalender kunnen bijschrijven. Officieel wil Liberty Media nog niets bevestigen.

Zodra de zaak ook schriftelijk beklonken is, verwachten we een voorlopige 2019-kalender te krijgen. Deze werd eigenlijk al in juni verwacht, maar is naar achteren geschoven door onzekerheid over Hockenheim en het inmiddels afgeblazen Miami. Eigenlijk heeft Hockenheim de draagkracht om tweejaarlijks een race te organiseren, in het verleden wisselde de GP af met die van de Nürburgring. Volgens de FAZ heeft Liberty Media het startgeld van $25 miljoen drastisch verlaagd, en is Hockenheim actief op zoek gegaan naar sponsoren om bij te leggen. Het Mercedes-team zou hier één van zijn.

Doordat er van beide kanten water bij de wijn is gedaan kan Mercedes volgend jaar waarschijnlijk toch zijn thuis-GP racen, evenals de Duitse coureurs Hülkenberg en Vettel. We hopen dat het laatstgenoemde beter afgaat dan dit jaar, want dat was een zure bedoening voor de viervoudig wereldkampioen. En dat nota bene in de achtertuin van de geboren Heppenheimer.

Reacties

OG_Cracker 29-08-18 | 15:08

Toch zonde dat het Nurburgring (GP-) circuit niet meer op de kalender komt. Blijft toch een fantastische omgeving op een Grand Prix te organiseren. Mooi circuit en bijbehorende facilities, de historie, prachtige atmosfeer, heuvelachtig landschap met veel natuur, mooie pittoreske dorpjes er omheen. Zelf rondrijden op het oude circuit....
Er hangt daar echt een motorsport sfeertje in de lucht. Zelfs als er geen ruk te doen is kan je er makkelijk een dag rondlopen/rijden zonder je te vervelen. Ben nog nooit in Hockenheim geweest, maar het lijkt mij dat dat daar niet het geval is . Jammer, jammer, jammer...

Reageer