Autobahn

VIDEO. Spa's crash vanaf Leclerc's auto

Nog voor de eerste bocht van de Grand Prix van België, kon Charles Leclerc de auto van Fernando Alonso koppen. Of tenminste, dit had hij gedaan als de Halo er niet zat. Vanuit het standpunt van deze video zien we dat extra goed.

Een iemand die na dit weekend voorstander van de Halo is, is Charles Leclerc. Hij mag de teenslipper-toevoeging danken voor het feit dat zijn hoofd nog zit waar hij hoort te zitten. Deze video, geschoten vanaf de voorkant van Leclercs auto, laat perfect zien waar de extra toevoeging zijn werk deed en hoe gevaarlijk de sport kan zijn. 

Social

Het is gevaarlijke van de crash zit hem niet zo zeer in het chassis van Alonso's auto, maar het rechter voorwiel wat op het laatste moment afbreekt op de Halo. Dit is ook goed te zien vanuit Brandon Hartley's auto. Hieronder een video daarvan.

Reacties

Harry Turtle 27-08-18 | 14:17 | 2

Die touche van Ricciardo met Kimi ziet er ook knullig uit, zat ie net in zijn spiegels te kijken wat de schade aan zijn achtervleugel was?

Droppot_dk 27-08-18 | 14:33

Of, door de schade aan zijn achtervleugel verloor hij alle stabiliteit in zijn wagen en reed hij bij Kimi naar binnen..?

Harry Turtle 27-08-18 | 15:54

Dat is een voor de hand liggende verklaring maar je ziet hem niet glijden of blokkeren in een poging tot remmen.

RugOp81 27-08-18 | 14:18

Zou Leclerc nu dood zijn als er geen Halo op zijn wagen zat ? Gewond zijn geraakt ? Is de Halo ontworpen voor dit soort situaties ? Heeft de Halo zijn bestaansrecht bewezen ?
Als je nu vier keer hetzelfde hebt geantwoord heb je een kwartet.

Duffe 27-08-18 | 16:04 | 2

The fuck? Zijn mensen masaal blind geworden ofzo? Met of zonder halo, LeClerk was NOOIT door die auto geraakt. Er zit een rolbeugel achter zijn hoofd waar die doorheen had gemoeten voordat LeClerk geraakt had kunnen worden.

Harry Turtle 27-08-18 | 17:03

Deels waar, de vloerplaat zou nooit bij zijn hoofd kunnen komen. Maar toch breekt Alonso's voorwiel af op de Halo. Die had ie anders wel gevoeld op zijn helm denk ik.

Duffe 27-08-18 | 19:36

@Harry Turtle: De Halo steekt echter een stuk verder uit dan de helm. Gezien de plek waar het wiel de halo raakt en de richting waarin hij vliegt was hij in mijn ogen gewoon voor hem langs gevlogen en was het wiel nog voor het stuurtje bovenop de neus terecht gekomen. Zoals in de decennia voor de halo zo vaak is gebeurd.

Pierre Tombal 27-08-18 | 20:48

Met al die aandacht voor Leclerc wel mooi om te zien wat er nu precies gebeurde tussen Ricciardo en Raikkonen. Ik mag toch aannemen dat op basis van deze beelden dit behoudens het puntenverlies in de betreffende race voor beide coureurs geen verdere consequenties heeft.

Reageer