Autobahn

Lewis Hamilton voelt hete adem van Sebastian Vettel in Spa

Na een aantal lange weken van afwezigheid keert de Formule 1 dit weekend eindelijk weer terug. De rijders zijn hopelijk weer opgeladen en sporen hun teams aan om meteen in de hoogste versnelling te schakelen. Hamilton is bang dat Ferrari langszij komt.

Al vier jaar op rij worden de zilverpijlen van Mercedes heersend wereldkampioen in de Formule 1, maar dit jaar is er eindelijk een uitdager opgestaan. De rode bolides van Ferrari, en met name die van Sebastian Vettel, doen een serieuze aanval op de wereldtitel. Vorig jaar deden de Italianen dat ook, maar na een halfjaar moesten ze toch afhaken. 

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton ziet de bui echter al hangen: die spaghettivreters laten zich niet nog een keer zo knullig verslaan. De technici van Ferrari hebben duidelijk ook de noot van de V6-motor gekraakt, waardoor er nu een snellere krachtbron achterin ligt dan bij Mercedes. Hamilton waarschuwt zijn team vast: "Toch weten we allemaal dat Ferrari nog de overhand heeft als het op snelheid aankomt. Er is dus nog steeds veel werk aan de winkel voor ons."

De Brit staat momenteel nog wel bovenaan in het kampioenschap, maar het verschil is met 213 tegen 189 punten nog steeds te overzien voor Vettel. "We zullen meteen vol gas moeten geven," aldus Hamilton. Tja, dat is natuurlijk niet heel onverwacht in de motorsport. Het is wel te hopen dat de twee kampioenschapskandidaten er een spannendere strijd van maken dan vorig jaar: van de zes races na de zomerstop won Hamilton er toen vijf, in de andere werd hij tweede. Hierdoor was het kampioenschap al na Mexico - twee races voor het eind - beslist.

Reacties

The2Amendment 22-08-18 | 12:50

Zou Lewis dat nou lekker vinden, die warme adem van Sebje in zijn nek?

CamaroHans 22-08-18 | 13:39 | 1

Ze proberen met man en macht te downplayen maar ik geloof er geen moer van dan de Ferrari nu meer vermogen heeft dan de Benz. Het is natuurlijk wel zo dan Lewis maar één keer pech hoeft te hebben óf zelf een fout hoeft te maken en Vettel is er weer voorbij.

Hoppakeetje 22-08-18 | 14:13

Alleen maar sandbagging

Joffri 22-08-18 | 15:16 | 1

@redactie ik ben benieuwd naar het vermogen van die valkyrie maar de link brengt me naar een 403

XaleX_2 22-08-18 | 15:42

Ja geheimzinnig allemaal.

lekkeraustralie 22-08-18 | 16:09

Oh die Valkyrie link is gewoon een lekkermaakertje. Kijken wie klikt. Maar vermogen is niet alles, het is maar hoe je het op straat krijgt. En voor de formule 1, ik lees het wel in de krant. Dit weekend mooi racen op een prachtig nieuw circuit, de Australische Nordschleife, The Bend. V8's en een boel erom heen. Smullen.. Kijk maar na in Nederland. Ik zwaai wel ff.

Memek 22-08-18 | 16:51 | 1

Of de Ferrari nu sneller is of niet, een ding zal Ferrari de nek breken en dat is hun strategie. In feite hebben ze dit seizoen al drie keer laten zien hoe je 'defeat snatcht from the hands of victory'.
Sterker ik denk dat Ferrari en Vettel de kluit al hebben weggegeven.

CamaroHans 22-08-18 | 18:19

Uiteraard zou het iemand verbazen als ze bij Ferrari nog wat doms doen, maar ook bij Mercedes kunnen ze plotseling alles weggooien (bv clash Lewis/Rosberg). Ik denk dat er sowieso nog wel wat gaat gebeuren en dat de race nog niet gelopen is (ik hoop het in elk geval!)

Reageer