Autobahn

Snelheidskathedraal Monza vreest vertrek uit Formule 1

Kaartjes verkopen voor een Formule 1-race is een flinke opgave voor promotors. De Italianen die het circuit van Monza runnen bleven het jarenlang proberen, maar na tegenvallende verkopen dit jaar, vrezen ze in 2020 niet meer uit de kosten te komen.

Monza tekende in 2016 een contract waarin staat dat ze tenminste tot en met 2019 elk jaar een race moeten organiseren. Maar de Italiaanse fans van de koningsklasse komen niet massaal opdagen om naar een live race te kijken. Zelfs niet nu Ferrari het erg goed doet. De kaartverkoop voor de race van volgende maand loopt niet lekker en de promotors zijn er dan ook vroeg bij om aan te geven dat ze nu al vrezen voor volgend jaar. Daarbij vergeten ze natuurlijk niet aan te dikken dat ze in 2020 wellicht de stekker uit het hele circus trekken.

President van de Automobile Club d'Italia Angelo Sticchi Damiani laat weten dat hij zich ernstig zorgen maakt over de financiele situatie omtrent de races en het circuit. Volgens hem werd vorig jaar afgesloten met een flink verlies, en lijkt het erop dat het dit jaar weer zo zal zijn. Hij dringt er dan ook op aan dat de F1 zijn licentiekosten drastisch verlaagt omdat Monza er anders in 2020 geen onderdeel meer uitmaakt van de Formule 1.

Daarnaast geeft de ACI-baas eigenlijk de schuld aan Vettel: "Een jaar geleden ging Vettel op vakantie als leider van het kampioenschap en dit jaar rijdt hij achter de leider aan. Ik hoop dat het dit jaar anders gaat dan vorig jaar. Toen was Mercedes onverslaanbaar na de race op Monza," vertelde hij tegen Gazzetta dello Sport.

Dit jaar lijkt het jaar van de klagende circuits te worden. Vrijwel elke promotor heeft bij de F1 aan de bel getrokken omdat de licentiekosten hen de nek omdraaien, terwijl ze dreigen met vertrek uit de sport. Na de races hoor je ze er echter niet meer over, als de centen zijn verdiend op de toch stiekem ramvolle tribunes. In dit geval gaat het om Italianen, en we weten allemaal dat die wel eens met iets teveel 'passie' kunnen reageren.

Reacties

Dr. Zyxel 21-08-18 | 20:23

De meest saaie baan op de kalander. 90% volgas en 3 bochten waar je eventje van het gas af moet.. Nee die baan gaan we niet missen

Johan_Voorhaar 21-08-18 | 22:02 | 1

Italië heeft ook alleen Ferrari.
Als vele decennia lang geen goede Italiaanse coureur.
Coureurs aka lokale helden die de Italiaanse wegen 'onveilig' maken genoeg maar echt race talent op 4 wielen wil maar niet lukken.

Hoppakeetje 22-08-18 | 10:29

Giovinazzi is de enige hoop voor Italië de komende jaren

TuurlijkNiet 22-08-18 | 00:00 | 1

Ik snap wel dat de F1 met een schuin ook naar de Indy- en Nascar races kijkt. Daar betaal je meestal zo'n 65 dollar voor een dag kaart en 100 dollar voor een weekend kaart.. De Indy 500 is wel een stuk duurder, maar dat is dan ook een race welke 3 uur duurt en waarbij men niet continue als een treintje achter elkaar rijden..

De F1 is te veilig gemaakt, waardoor de coureurs niet meer echt risico hoeven te nemen. Echter daardoor zijn ze wel het gladiator effect kwijt geraakt..

Bij de Indy hebben ze maar 17 races, maar wel 40 coureurs, duren de races langer dan de F1 en zijn de circuits kleiner zodat je auto's lekker vaak voorbij ziet komen. Bij de oval races ligt de gemiddelde race snelheid vaak hoger dan de gemiddelde speedtrap snelheden in de F1.

Bij Nascar hebben ze 36 races op de kalender staan en 48 rijders en ticket prijzen liggen daar op 25 tot 150 dollar per persoon afhankelijk waar je op de tribune zit. Daardoor zijn races zeer toegankelijk en daarom zit het ook eigenlijk altijd vol..

GoedenMorgenDezeMorg 22-08-18 | 09:34

Ik ben vaak genoeg naar een F1 race geweest, maar idd thuis volg je de race (stukken) beter op TV. Heb je geen gezeik om van de circuitparkeerplaats af te komen (uren en uren in de file) en de hoge ticketprijzen helpen ook niet echt. Maar ja, dat sfeertje he? Bier uit plastic bekertje, paar t-shirtjes voor mee naar huis, broodje vette hap, het lawaai, de stank, de drukte, allemaal mensen met dezelfde interesse etc etc... het voorprogramme, de spanning, de race, de paar 'echte' acties. Een crash hier en daar. Ik zou zo weer gaan als mijn anxiety maar een beetje ging 'liggen'.

jarno1975 22-08-18 | 00:02

Zolang Ferrari in de Formule 1 zit zal er een Italiaanse race op de agenda staan. Daar twijfel ik geen moment aan.

Reageer