Autobahn

San Francisco Bay Bridge afgesloten door donutdraaiers

Het gaat hier niet over een actie waarvoor de Bay Bridge werd afgezet door de autoriteiten of antiglobalisten. Dit was een illegale actie van knapen die hun levensdoel wilden halen: het oproken van banden op één van 's werelds bekendste bruggen.

Niet iedereen stelt zijn levensdoel even hoog. Neem bijvoorbeeld de drie gasten uit San Francisco die afgelopen weekend besloten hun doelen te behalen op de Bay Bridge. Ze reden zondag de hangbrug op, stopten het verkeer en begonnen met een Toyota Supra en twee Ford Mustangs donuts te draaien. 

Logischerwijs duurde de actie niet al te lang. De politie werd binnen enkele minuten overspoeld met telefoontjes van boze lui die gewoon naar de overkant wilden rijden, maar werden geblokkeerd door een stel ongewenste achterbandoprokers. De officers van de California Highway Patrol waren dan ook snel ter plaatse, maar niet snel genoeg om de drie hooners op te pakken. Alleen de man met de witte Ford Mustang kon ingerekend worden omdat zijn auto op het vluchtmoment stopte met werken. Hij heeft een waslijst aan boetes mee gekregen en mag zijn auto over dertig dagen pas weer ophalen bij de politie.

De 'onschuldige' crew probeerde rustig de brug te verlaten, maar ook zij kwamen niet onder de nodige boetes uit. Aan de andere kant van de brug stonden agenten de groep op te wachten om hun aangepaste auto's eens met een vergrootglas te keuren. Verschillende automobilisten werden bekeurd voor illegale aanpassingen en één van de leden werd samen met zijn vierwieler ingerekend omdat hij geen rijbewijs bezat.

Social

Reacties

Donnie Brasco 21-08-18 | 19:09

en maar volhouden dat ze alleen maar rechtuit kunnen .....

Memek 21-08-18 | 21:18

Donut draaien je ziet het ook vaak bij de F1, het brengt sommigen in de opperste staat van extase. Ik vind het gewoon dom en zo zoetjes aan wel afgezaagd.

Psychmaus 21-08-18 | 22:50

Triest dat zoveel mensen moeten wachten voor een niet bijzonder (en ook nog eens illegaal) 'levensdoel'. En als je er dan zo trots op bent, heb dan de ballen om gewoon te wachten tot de popo's er zijn.

TP 1984 22-08-18 | 00:28

Leuk showtje zo vroeg op de dag. Gewoon zorgen dat je een bak koffie bij hebt als je in de file staat. Dan kun je er tenminste nog van genieten.

Draak uit Brabant 22-08-18 | 15:51

Op vrijdag en zaterdagmiddag zie je die ook tussen Turkse bruiloftstoeten dus waar hebben we het over.

Reageer